KIA Novi Carens

KIA Carens

Posao, zabava, porodične aktivnosti – novi Carens je u svakom pogledu najbolji saputnik. Ovaj uzbudljivi višenamenski Kijin novitet harmonično spaja prostranost i praktičnost uz dinamičan evropski dizajn. Novi Carens ispunjen je vrhunskom tehnologijom, izdašnom sigurnosnom opremom, a njegova svestranost postavlja nova pravila u klasi najistaknutijih evropskih kompaktnih monovolumena.

KIA Novi Carens

Izgled

Boje

JASNO BELA (1D)
SVETLO SREBRNA (3D)
NEBESKO SREBRNA (K3Y)
GALAXY BRAON (K7N)
PAKLENO CRVENA (AJR)
NEWPORT PLAVA (KU9)
TITAN SREBRNA (IM)
CRNA VIŠNJA (9H)
Izaberite boju

Svojstva

Pregled

SPOLJAŠNJOST

Upoznajte najnoviju prinovu Vaše porodice. Novi Carens stvoren je kako bi omogućio dodatni nivo slobode za istinski porodični užitak.

UNUTRAŠNJOST

Praktičnost je zaštitni znak monovolumena. Carens oduševljava bogatstvom prostora, izuzetno prilagodljivim sedištima i inteligentno postavljenim pregradama za odlaganje.

Uz sve to, Carens svojim modernim dizajnom istupa korak ispred konkurencije!

PRAKTIČNOST

Za opušteno vozačko iskustvo brinu se brojni elektronski sistemi koji olakšavaju bočno parkiranje, informišu vozača modernim putnim računarom i pružaju izuzuzetan nivo zabave.

UDOBNOST

Novi Carens izuzetno je prostran i vrlo domišljato osmišljen do najmanjeg detalja.

Svaki centimetar ovog precizno dizajniranog monovolumena otkriva brojna pozitivna iznenađenja koja Vam garantuju udobno i dinamično putovanje ispunjeno vozačkim užitkom.

PROSTRANOST

Možda Vam neće biti potrebna sva sedišta u svakome trenutku, ipak dobro je znati da ih možete u potpunosti iskoristiti svaki put kada Vam zatrebaju.

Kijin dizajnerski tim razvijao je sedišta u Carensu pritom imajući na umu sve Vaše potrebe za što većom udobnošću i praktičnošću.

SIGURNOST

Vaša sigurnost nam je najvažniji prioritet. Carens je zato opremljen najnovijim i tehnološki najrazvijenijim sigurnosnim sistemima koji Vam pomažu pri izbegavanju nezgoda.

Jednaku doslednost pruža i veoma čvrsta karoserija koja je prilikom proizvodnje bila podvrgnuta brojnim sigurnosnim testiranjima i simulacijama kako bi se postigao optimalan nivo sigurnosti svih putnika.

PERFORMANSE

Carens se ističe sa jednim dizel i dva benzinska motora i brojnim rešenjima stvorenim kako bi se postigla smanjena potrošnja uz izuzetne performanse.

Svojstva

Spoljašnjost

VIŠENAMENSKA ELEGANCIJA

Ko bi ikad pomislio da jedan monovolumen može toliko očaravati stilom.

Novi Carens nije samo izuzetno prostran i praktičan, Carens je otelotvorenje lepote iz svih uglova gledanja. Od stilizovanih xenon prednjih svetala do dinamično istaknutih LED zadnjih svetala.

EUROPSKI DIZAJN

Ovaj uzbudljivi višenamenski Kijin novitet harmonično spaja prostranost i praktičnost uz dinamičan evropski dizajn.

XENON SVETLA

Bolja vidljivost i istaknut stil: Xenon prednja svetla uz LED dnevna svetla.

ELEGANTNA ZADNJA LED SVETLA

Elegantno dizajnirana zadnja LED svetla ostvaruju prefinjen izgled Carensovog zadnjeg dela.

Svojstva

Unutrašnjost

ERGONOMSKO DIZAJNIRANA PUTNIČKA KABINA

Svaki put ćete se ponovo veseliti vožnji ovog monovolumena. Osmeh na Vašem licu će biti neizbežan uz ergonomski dizajniranu putničku kabinu stvorenu za užitak vozača sa inteligentno postavljenim tasterima za kontrolu svih sistema vrhunske i najmodernije tehnologije koja vas okružuje.

Jednak nivo jedinstvenog vozačkog užitka dopunjuje izuzetna preglednost koju Vam garantuje veliko, izvanredno postavljeno, vetrobransko staklo kao i široka središnja upravljačka ploča.

VELIKA PRILAGODLJIVOST i UDOBNOST

Carens donosi odgovore na brojna pitanja! On nije samo prostran, već i veoma prilagodljiv monovolumen.

Ipak, očaraće Vas i njegova jedinstvena, na prvi pogled neprimetna, dimenzija udobnosti koja stvara toplu atmosferu za sve putnike i ističe Carens daleko iznad svih standarda porodičnih vozila.

VIŠE PROSTORA ZA VIŠE NOVIH IDEJA

Novi Carens izuzetno je prostran i vrlo domišljato osmišljen do najmanjeg detalja. Svaki centimetar ovog precizno dizajniranog monovolumena otkriva brojna pozitivna iznenađenja koja Vam garantuju udobno i dinamično putovanje ispunjeno vozačkim užitkom.

PANORAMSKI KROV

Uz odabrani nivo udobne unutrašnjosti, divan ambijent može biti dodatno ostvaren i sa velikim, elektronski pokretanim, staklenim panoramskim krovom koji se nadvija nad celom kabinom.

Uz njega Vaš užitak vožnje u trenutku dopunjuju prirodna svetlost i svež vazduh u unutrašnjosti.

Svojstva

Prostranost

REŠENJA STVORENA ZA SAVRŠENO PUTOVANJE

Carens je dostupan u verziji sa 5 ili 7 sedišta koja se u oba slučaja veoma lako mogu prilagoditi kako bi maksimalno iskoristili prostor koji nam je potreban.

Prostornu prilagodljivost dopunjuje jednostavan preklop zadnjih sedišta u drugom redu. Naime, u sklopu njih pametno je postavljena preklopna poluga koja omogućuje lagan pristup sedištima u trećem redu.

SVE ZA PUTOVANJE SA 5 ZVEZDICA

Izuzetnoj upotrebljivosti prostora doprinose i tri odvojena sedišta drugog reda koja se po potrebi mogu individualno preklopiti.

PROSTRAN PRTLJAŽNI PROSTOR

Bočna sedišta u drugom redu opremljena su sistemom za lakše preklapanje prema napred, na taj način omogućen je udobniji pristup do trećeg reda sedišta.

Uz preklopljena sedišta u drugom i trećem redu prtljažni prostor poprima zapreminu od izuzetnih 1650 litara.

SPREMAN ZA SVE OBLIKE VAŠEG PRTLJAGA

Lagano i jednostavno možete prevoziti velike predmete ili namirnice iz obližnje prodavnice, Carens u trenutku može biti spreman za sve oblike Vašeg prtljaga.


ZA VOZAČA

Prvi red delimično i drugi i treći red sa potpuno preklopljenim sedištima.

ZA SVE NAS

Potpuno preklopljeni drugi i treći red sedišta.

ZA SVE OSTALE

Delimično preklopljena sedišta u drugom redu i potpuno preklopljena sedišta u trećem redu.

ZA DJECU

Prostor za 7 putnika.

Svojstva

Praktičnost

SATELITSKA NAVIGACIJA I VRHUNSKI AUDIO SISTEM

Informacioni sistem opremljen je velikim 7-inčnim LCD ekranom u boji, kamerom za vožnju unazad, glasovnim upravljanjem i Bluetooth sistemom za bežično telefoniranje.

Istinske muzičke sladokusce će razveseliti izvrsni audio sistem opremljen sa šest zvučnika, dodatnim subwooferom, 8-kanalnim pojačalom i funkcijom My Music za čuvanje omiljenih muzičkih datoteka.

PUTNI RAČUNAR

Putni računar opremljen je ekranom visoke rezolucije postavljenim na središnjem delu Supervision mernih instrumenata.

Računar jednostavno i pregledno prikazuje podatke poput upozorenja u slučaju otvorenih vrata i ostalih servisnih upozorenja.

KAMERA ZA LAKŠU VOŽNJU UNAZAD

Dostupna je i kamera sa prikazom događaja preko 4,3-inčnog ili 7-inčnog ekrana. Kamera omogućava preglednije, sigurnije i jednostavnije kretanje vozila unazad prilikom parkiranja.

SISTEM FLEX STEER

Opcija Flex Steer omogućava prilagođavanje upravljanja vozilom prema željama i stilu vožnje. Vozač bira jednu od tri varijante: udobna (za lakše parkiranje), normalna ili sportska vožnja.

RADIO + CDP + MP3 + RDS

Audio sistem Vam omogućava slušanje omiljenih melodija i ritmova putem CD-a, a priključci AUX/USB omogućavaju Vam jednostavno puštanje muzike iz spoljnih uređaja poput iPoda ili MP3 playera.

Dostupan je i audio sistem sa 4,3-inčnim LCD ekranom osetljivim na dodir.

INTELIGENTNI KLJUČ

Zaboravite na ključ! Dovoljno je da ga imate u džepu ili torbici jer čim se približite vozilu automatski ga prepoznaje. Za otvaranje vrata dovoljan je dodir ručke na vratima.

Svojstva

Udobnost

DODATNI VAZDUŠNI VENTILI NAZAD

Vazdušni ventili postavljeni nazad služe za dodatno provetravanje putničke kabine i omogućuju i putnicima na zadnjim sedištima udobnost uz topli ili hladni vazduh.

PRENOSNO OSVETLJENJE

Prtljažni prostor osvetljen je prenosnom svetiljkom koja se lagano može napuniti kroz zidnu utičnicu. Njeno punjenje je automatsko.

SKLOPIV NASLON

Naslon suvozačevog sedišta opremljen je dodatnim mehanizmom koji se po potrebi može preklopiti prema napred i na taj način omogućava prevoz veoma dugih predmeta do maksimalnih 215 centimetra.

SEDIŠTA SA MOGUĆNOŠĆU HLAĐENJA I GREJANJA

Prednja sedišta dopunjuje moderni sistem koji prema želji ispušta hladni vazduh i osigurava Vam udobnost u vrućim letnjim danima, dok u hladnim zimskim danima do izražaja dolazi 3-stepeno elektronsko grejanje prednjih sedišta koje se može aktivirati jednostavnim pritiskom tastera.

SPREMIŠTE ZA POKROV PRTLJAŽNOG PROSTORA

Posebno mesto u sklopu dvostrukog dna predodređeno je za skladištenje pokrova prtljažnog prostora.

HLAĐENA PREGRADA SUVOZAČA

8-litarska pregrada suvozača pruža mogućnost hlađenja osvežavajućih napitaka i namirnica na dužim putovanjima.

DVOZONSKI KLIMA UREĐAJ

Vozač i suvozač zasebno mogu podesiti klima uređaj na željenu temperaturu na levoj i desnoj strani kabine.

Ovaj klima uređaj opremljen je sistemom za automatsko odmagljivanje stakala.

SKLOPIVI STOČIĆI

Putnici u drugom redu sedišta na raspolaganju imaju sklopive stočiće sa držačima za čaše. Stočići su skladno integrisani u pozadinu prednjeg vozačevog i suvozačevog sedišta.

SKRIVENA PREGRADA

Skrivena pregrada postavljena ispod prostora za noge u drugom redu sedišta pruža još više dodatnog prostora.

OPCIJA ELEKTRONSKOG PRODUŽAVANJA SEDIŠTA

Kako bi bila omogućena i dodatna udobnost vozača, vozačevo sedište dostupno je u verziji opremljenoj sistemom za električno produžavanje sedeće površine.

SREDIŠNJA UPRAVLJAČKA KONZOLA

Središnja upravljačka konzola opremljena je držačima za napitke i velikim praktičnim mestom za odlaganje Vaših predmeta.

DVOSTRUKO PRTLJAŽNO DNO

Prtljažni prostor opremljen je dvostrukim dnom kako bi Vam Carens dodatno omogućio još više mesta za ostavljanje stvari. Dodatni prostor idealan je za odlaganje manjih predmeta. (Dolazi samo u verziji sa 5 sedišta).

POKROV PRTLJAŽNOG PROSTORA

Skriva sadržaj Vašeg prtljažnika od radoznalih pogleda.

SISTEM ZA AUTOMATSKO ODMAGLJIVANJE

Posebni sistem kontroliše kondenzaciju vodene pare na prednjem i bočnim staklima i skladno tome prilagodi delovanje klima uređaja.

Svojstva

Performanse

SISTEM START/STOP (ISG)

U stajanjima ispred semafora Carensov motor se pomeranjem menjača u neutralnu poziciju i pomeranju noge sa papučica automatski ugasi.

Pri ponovnom dodiru papučice motor se pokreće. Ova funkcija uvelike smanjuje potrošnju goriva.

1,6-LITARSKI BENZINSKI GDI (GAMMA)

99 kW (135 KS) - 165 Nm- 149 g/km CO2 (ISG)

Motor izrađen od laganog aluminijuma opremljen sa promjenjivim upravljanjem ventila CVVT i sistemom za direktno ubrizgavanje goriva skladno doseže idealan odnos snage i efikasnosti.

2,0-LITARSKI BENZINSKI GDI

122 kW (166 KS) - 210 Nm - 166 g/km CO2 (ISG)

Najsnažniji motor sa lakom konstrukcijskom osnovom, direktnim ubrizgavanjem goriva, promenjivim upravljanjem ventila i niskim trenjem.

1,7-LITARSKI DIZEL

85 kW (115 KS) - 260 Nm - 124 g/km CO2 (ISG)
100 kW (136 KS) - 330 Nm - 127 g/km CO2 (ISG)

Dizel četverocilindrični motor dolazi u dve verzije koje postižu sa turbo punjačem sa promenjivom geometrijom dostiže sa turbo polnilnikom s spremenljivo geometrijo vodilnih lopatic zelo visoko moč in izdaten navor ob izjemnem izkoristku in tihem delovanju.

TASTER ZA POGON MOTORA

Vrlo praktično rešenje uz koje Vam nije potreban ključ. Omogućava jednostavno pokretanje motora pritiskom tastera start/stop.

6-STEPENI RUČNI MENJAČ

Ručni menjač opremljen je dodatnim tasterom »R« koji omogućuje lakšu vožnju unazad. Promene brzina krasi kratak i precizan hod ručice menjača.

6-STEPENI AUTOMATSKI MENJAČ

Posebno za Carens razvijen je kompaktan i dugovečan automatski menjač visokog kvaliteta koji krasi još bolja promena brzina i omogućava još veći nivo udobnosti.

Svojstva

Sigurnost

ESC (Electronic Stability Control - Sistem za elektronski nadzor stabilnosti vozila)

Sistem za elektronski nadzor stabilnosti vozila omogućava optimalnu raspodelu kočione sile na pogonske točkove i stabilizira i usmerava vozilo u željenom smeru.

LDWS (Lane Departure Warning System - Sistem upozorenja za prelazak u drugu voznu traku)

To nije alternativa za pauzu za kafu! To je sistem koji pomoću kamera postavljenih u vetrobranskom staklu upozorava i pomaže ukoliko nastupi umor vozača.

Funkcioniše tako da se aktivira zvučni signal kada vozilo počne prelaziti u suprotnu voznu traku.

ŠEST VAZDUŠNIH JASTUKA

Dva prednja, dva bočna vazdušna jastuka i vazdušne zavese smanjuju mogućnost povrede prilikom moguće nesreće.

SPAS (Smart Parking Assist System - Inteligentni parkirng sistem)

Bočno parkiranje nikada nije bilo tako jednostavno. Ovaj inteligentni sistem pomoću senzora pronalazi parking mesto dovoljno veliko za Vaš Carens i potom potpuno samostalno upravlja vozilom prilikom parkiranja.

Vozač jednostavno treba lagano pritisnuti papučicu gasa i prilagoditi brzinu.

HAC (Hill Start Assist Control)

Sistem za pomoć pri kretanju vozila na uzbrdici automatski zadržava kočioni pritisak dve sekunde nakon pomeranja noge sa papučice kočnice čime pomaže kretanju na uzbrdici.

PREDNJI I ZADNJI PARKING SENZORI

Carens je dostupan u verziji sa dodatnim prednjim i zadnjim parking senzorima koji upozoravaju vozača rastućim akustičnim signalom pri približavanju susednom objektu. Parking manevri postali su sigurniji i jednostavniji.

SISTEM KONTROLE TPMS

Sistem kontrole pritiska u pneumaticima upozorava na pad pritiska vazduha u gumama vozila i preko putnog računara sugeriše preporučljiv nivo pritiska vazduha.

Tehnički podaci

Motori

Motori Gamma 1.6 GDI NU 2.0 GDI U2-1.7 VGT (LO) U2-1.7 VGT (HI)
Tip motora Benzinski, 4 cilindra Benzinski, 4 cilindra Dizel, 4 cilindra Dizel, 4 cilindra
Zapremina motora (ccm) 1.591 1.999 1.685 1.685
Maksimalna snaga
(kW/KS pri o./min)
99 / 135 ~ 6.300 122 / 166 ~ 6.500 85 / 115 ~ 4.000 100 / 136 ~ 4.000
Maks. obrtni moment
(Nm pri o./min)
121 / 4.850 137 / 4.700 260 / 1.250 – 2.750 330 / 1.750 – 2.500
Maks. brzina vozila (km/h) 185 203 181 191
Ubrzanje od 0 do 100 km/h (s) 11,3 9,7 13,0 10,4

Tehnički podaci

Dimenzije

Dimenzije
Vanjske dimenzije (mm)  
Dužina 4.525
Širina 1.805
Visina 1.610
Međuosovinsko rastojanje 2.750
Razmak točkova (napred/nazad) 1.573 / 1.586
Prepust (napred/nazad) 940 / 835

 

Motori Gamma 1.6 GDI NU 2.0 GDI U2-1.7 VGT (LO) U2-1.7 VGT (HI)
Masa praznog vozila (kg)
(bez vozača)
1.383 - 1.505 1.420 - 1.540 1.482 - 1.607 1.492 - 1.617
Maksimalna dozvoljena masa (kg) 2.000 2.040 2.110 2.110
Prtljažni prostor (l) 429
Zapremina rezervoara za gorivo (l) 58

Tehnički podaci

Oslanjanje i upravljanje

Oslanjanje i upravljanje
Napred McPherson noge sa stabilizatorom i gasnim amortizerima.
Nazad Dve poprečne vođice i jedna uzdužna vođica na svakoj strani. Gasni amortizeri i torzioni stabilizator.
Upravljanje MDPS - Električni servo upravljač.

 

Kočnice
Kočnice Hidraulične, dvokružne, dijagonalne; ABS sa elektronskom raspodelom kočione sile EBD.
Napred Samoventilirajući diskovi
Nazad Diskovi

 

Pneumatici i naplatci
Pneumatici i naplatci 205/55R16 (6.5J), 225/45R17 (7.0J), 225/45R18 (7.5J)

Tehnički podaci

Emisije i potrošnja goriva

Motori Gamma 1.6 GDI NU 2.0 GDI U2-1.7 VGT (LO) U2-1.7 VGT (HI)
CO2 emisije (g/km) – komb. 149 (16˝), 154 (17˝) ISG,
159 (16˝), 164 (17˝) bez ISG
166 (16˝), 169 (17˝/18˝) ISG,
169 (16˝), 179 (17˝/18˝) bez ISG
124 (16˝), 129 (17˝/18˝) ISG,
129 (16˝), 137 (17˝/18˝) bez ISG
127 (16˝), 132 (17˝/18˝) ISG,
134 (16˝), 139 (17˝/18˝) bez ISG
Emisijski razred EURO V EURO V EURO V EURO V
Vožnja izvan naselja (l/100 km) 5,3 (16˝), 5,5 (17˝) ISG,
5,6 (16˝), 5,8 (17˝) bez ISG
5,9 (16˝), 6 (17˝/18˝) ISG,
6 (16˝), 6,3 (17˝/18˝) bez ISG
4,1 (16˝), 4,4 (17˝/18˝) ISG,
4,3 (16˝), 4,6 (17˝/18˝) bez ISG
4,3 (16˝), 4,6 (17˝/18˝) ISG,
4,4 (16˝), 4,7 (17˝/18˝) bez ISG
Kombinovana vožnja (l/100 km) 6,4 (16˝), 6,6 (17˝) ISG,
6,8 (16˝), 7,1 (17˝) bez ISG
7,2 (16˝), 7,3 (17˝/18˝) ISG,
7,3 (16˝), 7,7 (17˝/18˝) bez ISG
4,7 (16˝), 4,9 (17˝/18˝) ISG,
4,9 (16˝), 5,2 (17˝/18˝) bez ISG
4,8 (16˝), 5 (17˝/18˝) ISG,
5,1 (16˝), 5,3 (17˝/18˝) bez ISG
Vožnja u naselju (l/100 km) 8,4 (16˝), 8,7 (17˝) ISG,
9 (16˝), 9,3 (17˝) bez ISG
9,3 (16˝), 9,5 (17˝/18˝) ISG,
9,7 (16˝), 10,2 (17˝/18˝) bez ISG
5,8 (16˝), 5,9 (17˝/18˝) ISG,
6,1 (16˝), 6,3 (17˝/18˝) bez ISG
5,7 (16˝), 5,9 (17˝/18˝) ISG,
6,2 (16˝), 6,4 (17˝/18˝) bez ISG

 

KIA Novi Carens

Cenovnici