Šef dizajna:
»Dizajn pravi razliku između brendova!«
Oblik daje dušu proizvodu i dopire do srca ljudi. Kada brend postigne
takvu emocionalnu vezu sa ljudima tada prestaje biti običan.

Upoznajte Petera Schreyera

Kada se Kia Motors odlučila krenuti na put dinamičnog i inovativnog dizajna odlučili su se za najboljeg dizajnera - svetski poznatog Nemca Petera Schreyera, koji je "glavni krivac" za Kijinu revoluciju dizajna i ulepšavanje naših modela. Kao naš šef dizajna Peter Schreyer predstavlja suštinu Kije kao brenda i deluje kao posrednik poruka između Kije i naših klijenata širom sveta.

Bogata riznica dizajnerskih nagrada Petera Schreyera

Najnovije priznanje - postao je jedan od tri predsednika korporacije Kia Motors i šef dizajna grupacije Hyundai-Kia - ovog Bavarca nesumnjivo svrstava među najuticajnije autoritete na području dizajniranja proizvoda u celoj automobilskoj industriji.

Kao šef dizajna u Audiju od 1994. do 2002. godine Schreyer je najzaslužniji za podizanje Audijevog imidža. U periodu od 2002. do 20005. godine bio je šef dizajna u Volkswagenu i od 2005. je predvodio napredni dizajn grupacije Volkswagen, kada su dizajnirali nekoliko ključnih modela, između ostalog i nekoliko jedinstvenih koncepata. Dobitnik je više nemačkih i međunarodnih nagrada, npr. nemačku saveznu nagradu za dizajn i svetski priznatu nagrad "Red dot." Više puta je dobio nemačku nagradu za dizajn zbog svog doprinosa u razvoju nemačke automobilske industrije kroz svoje sportske i inovativne dizajnerske smernice.

»»Inspirišu me arhitektura,
umetnost, muzika ...
Sviđaju mi se stvari, koje nisu
prosečne i ljudi,
koji slede svoju viziju.«
Intervju sa Schreyerom o njegovoj viziji i radu...

Konceptna vozila