DRIVE WISE TEHNOLOGIJE

 

REDEFINISANO VOZAČKO ISKUSTVO

Predstavljamo Vam DRIVE WISE: Kijina nova inovacija posvećena autonomnoj vožnji i pomoćnim tehnologijama pri vožnji. Ova potpuno nova platforma omogućiće nam da predstavimo pametne sigurnosne inovacije na našim novim vozilima i tokom godina pred nama na ovaj način eliminišemo mnogo neposrednih opasnosti i stresova tokom vožnje, menjajući način na koji doživljavate svoju Kiju. Za Vas ovo znači poboljšanu sigurnost na putu i lakšu vožnju sa više užitka.

 

Sistem upozorenja na mrtav ugao + sistem za pomoć pri vožnji unazad (RCTA)

Uklonite područja koja ne vidite uz pomoć sistema upozorenja mrtvog ugla. Ova pametna tehnologija prati mrtav ugao i vizuelno Vas upozorava na retrovizorima ako se drugo vozilo nalazi u mrtvom uglu. Kada idete unazad sistem za pomoć pri vožnji unazad upozorava Vas ako Vam prilazi vozilo. Ovaj sistem Vam omogućava da budete opušteniji kada izlazite iz parkirnih mesta.

Sistem autonomnog kočenja

Sistem autonomnog kočenja1 pomaže da se izbegne nesreća i brine se za Vašu sigurnost. Senzori i kamere za otkrivanje pešaka i vozila na putu, upozoravaju Vas ako postoji rizik od sudara. U slučaju da ne reagujete na vreme, vozilo automatski zakoči kako bi pokušalo izbeći ili ublažiti nesreću.

Napredni tempomat

Ova aktivna pametna tehnologija ponaša se kao normalan tempomat dok senzori ne otkriju vozilo ili prepreku ispred vozila, onda automatski usporava ili potpuno staje kako bi očuvao sigurnu udaljenost od vozila i izbegao sudar.

(1) Sistem autonomnog kočenja
Sistem autonomnog kočenja (AEBS) je pomoćni sistem i ne razdužuje vozača njegovih/njenih odgovornosti da sigurno koriste automobil u bilo kom trenutku. Vozači i dalje trebaju da prilagode svoju vožnju prema njihovim ličnim vozačkim sposobnostima, zakonskim zahtevima i celokupnim uslovima u saobraćaju i na putu. AEBS nije dizajniran da vozi automobil samostalno. Za dalje informacije, molimo Vas pogledajte uputstvo za upotrebu.