Sve novosti

26. 05. 2017

Rekordnih 166.266 prodatih vozila u Evropi u prva četiri meseca ove godine

Kia Motors je po podacima evropske asocijacije proizvođača automobila ACEA u prva četiri meseca ove godine postigla novi prodajni rekord na evropskom tržištu (EU28 + EFTA države).

Kia u Evropi prvi put s tržišnim udelom od 3 odsto
Rekordnih 166.266 prvi put registrovanih vozila Kia od 1. januara do 30. aprila predstavlja rast od 11,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što značajno premašuje rast evropskog tržišta, koji je bio u tom periodu 4,5 odsto. Kia je po prvi put dostigla tržšni udeo u Evropi od 3,0 odsto (2,8 % u istom periodu prošle godine). Najstariji korejski proizvođač automobila je u aprilu s prodatih 41.279 vozila čak dostigao tržišni udeo od 3,4 odsto.

Mart 2017. Kijin najbolji mesec do sada
Mart je predstavljao novu prekretnicu u istoriji Kije u Evropi, jer je prvi put u jednom mesecu prodato više od 55.000 novih vozila Kia.

Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “Dolazak novih vozila je dao novi elan našoj ovogodišnjoj prodaji. Pogotovo je pritom značajno proširenje naše ponude ekološki prihvatljivijih vozila, koje nam omogućava da zadovoljimo rastuću tražnju za naprednim tehnologijama pogona širom Evrope.”

Cole je još dodao: “Važan je i dolazak novog Rija, čija prodaja je upravo počela. Do kraja godine će Kia predstaviti i različite varijante ekološki prihvatljivijih vozila i pogona, novog Picanta i prestižni model Stinger, koji donosi autentični duh gran turismo vozila.”

Za rast zaslužni novi modeli i napredni pogoni
Dva ključna područja koja su kumovala rastu Kijine prodaje su lansiranje novih modela i velik izbor novih hibridnih i električnih vozila.

Novi Rio, koji je u Evropu stigao početkom ove godine, odmah je postao hit među evropskim kupcima. Prodaja Rija je u odnosu na isti period prošle godine povećana za 22 % (28.025 vozila u periodu januar-april 2017., u odnosu na 22.964 vozila u 2016.).

Gradski mališan Kia Picanto takođe je bio uspešan, a u Evropi je ove godine već našao 22.443 kupca (+23 %). Podaci za Picanto se odnose na odlazeći i novi model. Potonji je u prodaji tek od marta (prodaja u našoj zemlji još nije počela).

Vozila s alternativnim pogonom su najveće pojedinačno područje rasta Kijine prodaje u aprilu. Prodaja hibridnih i električnih vozila Kia je u prva četiri meseca 2017. u odnosu na 2016. povećana više od devet puta. Najveći doprinos eksploziji prodaje dali su novi hibridni krosover Niro (10.339 vozila), Optima Plug-in Hybrid (307 vozila) i električni Soul EV (1.487 vozila). Potpuno novi model Niro, koji nije imao prethodnika, čak je postao 5. najprodavaniji model Kije – iza Picanta, Rija, Sportaga i porodice cee’d.

Modeli Niro i Optima do kraja godine će obogatiti svoju ponudu. Tako u drugoj polovini godine dolazi priključni hibrid Niro Plug-in Hybrid, dok će se limuzinskoj Optimi Plug-in Hybrid pridružiti karavanska varijanta Optima Sportswagon Plug-In Hybrid. Ovi noviteti Kiji garantuju da će do kraja 2020. ostvariti svoj cilj – poboljšati učinkovitost celokupne game modela za 25 % u odnosu na 2014., kada su se latili proizvodnje ekološki prihvatljivijih vozila.

 

Prijavite se na test vožnju i uverite se u Kia kvalitet!

 

Prijavite se na test vožnju

 

***

 

Kia Motors Corporation spada među najuspešnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od 3 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom sveta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namenjenih evropskom tržištu poverena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svetski poznatog nemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. U studiji 2016 JD Power IQS Kia je zauzela 1. mesto od svih brendova. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu posvećenost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rešenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

19. 05. 2017

Kia Motors je predstavila različita poboljšanja pomoću kojih su povećali domet električnog Soula. Nova, učinkovitija baterija je zbog veće energetske gustoće i kapaciteta skladištenja energije povećala domet vozila za čak 18 %, s dosadašnjih 212 na 250 km (kombinovano, novi evropski vozni ciklus, NEDC). Svoj doprinos kod povećanja dometa dali su i aerodinamično optimizovana maska hladnjaka, bolji pneumatici i nova povratna opruga kočnica, koja ima manji otpor. ... Više ...

09. 05. 2017

Kia Motors slavi proizvodnju milionitog primjerka svog najpoznatijeg sportskog terenca Sorento u svojoj američkoj fabrici. Baš na praznik rada, 1. maja, u Kijinoj fabrici u West Pointu u saveznoj državi Georgia su proizveli jubilarnog Sorenta, namenjenog severoameričkom tržištu. Fabrika u West Pointu zaslužna za čak 15.000 radnih mesta u SAD ... Više ...

05. 05. 2017

Kia Motors je s vladom indijske savezne države Andhra Pradesh potpisala sporazum o gradnji nove fabrike u distriktu Anantapur. Na svečanosti u gradu Vijayawada prisustvovali su visoki predstavnici kompanije Kia Motors i predstavnici regionalnih vlasti. Kia investira 1,1 milijardu dolara Investicija u prvu Kijinu fabriku u Indiji iznosi čak 1,1 milijardu dolara. Početak... Više ...

19. 04. 2017

Kia je opet osvajač dizajnerskih priznanja Red Dot i na ovogodišnjem konkursu je zabeležila trostruku pobedu. Optima Sportswagon, hibridni krosover Niro i potpuno novi Rio su pobedili u svojim kategorijama. Optima Sportswagon je za svoj izvanredan dizajn osvojila najprestižniji naziv ‘najbolji od najboljih’, dok je Niro pohvaljen zbog posvećenosti detaljima. Optima Sportswagon... Više ...