Sve novosti

10. 09. 2014

-    Na sedištu Kije u Frankfurtu predstavili prvu evropsku stanicu za brzo punjenje snage 100 kW DC
-    Kia će raširiti svoju postojeću mrežu stanica za punjenje
-    Kia Soul EV u jesen na prodaju u 16 evropskih zemalja
-    Jedino električno vozilo sa 7-godišnjom garancijom
 

        Na sedištu Kia Motors Europe u Frankfurtu nedavno su postavili dve inovativne punionice za brzo punjenje električnih vozila. Brze punionice namenjene električnom Soulu EV, koji uskoro dolazi u Evropu, svedoče o Kijinim ambicijama biti lider na području naprednih pogonskih tehnologija.
    
    Prilikom predstavljanja novih tehnologija namenjenih Evropi je Michael Cole, izvršni direktor Kijine evropske podružnice, rekao: “To su prve brze punionice u regionu takvog kapaciteta, a strankama Soula EV će biti od velike pomoći. Kia vidi baterije za električna vozila kao ključno rešenje mobilnosti ubuduće i zato će i dalje investirati u ovu tehnologiju.”
    
    Nove punionice snage 100 kW DC električnog Soula EV napune od sasvim prazne baterije do 80% napunjenosti baterije za samo 25 minuta. Punionice su razvili i napravili u korejskoj kompaniji Signet Systems Inc, koja se od 1998. bavi naprednim električnim uređajima.
    
    Kia Motors Europe će raširiti svoju mrežu punionica
    Otvaranjem punionica snage 100 kW DC u svojoj evropskoj centrali Kia namerava raširiti svoju mrežu na čak 233 mesta za brzo punjenje na sva mesta gde budu prodavali električnog Soula i na sedištima evropskih distributera. Nove lokacije će se pridružiti postojećoj mreži 140 mesta za punjenje, što znači da će Kia kupcima nuditi ukupno 373 stanice za punjenje. To spada u Kijin plan širenja mreže širom sveta s obzirom na to da će se Soul EV prodavati globalno.
    
    Soul EV je Kijino prvo električno vozilo koje će se prodavati širom sveta (Kia Ray EV se prodaje samo u Južnoj Koreji) i predstavlja novu generaciju Kijinih električnih vozila. Kia Soul EV će od oktobra biti u prodaji u samo 16 evropskih zemalja, a kao i sve ostale Kije, može se pohvaliti revolucionarnom 7-godišnjom garancijom (do 150.000 km/ prve 3 godine neograničena kilometraža) i jedino je električno vozilo s tako dugom fabričkom garancijom.
    
    Soul EV koji se, između ostalog, može pohvaliti i najvećom energetskom gustoćom baterije u svojoj klasi (200 Wh/kg), pokreće električni motor snage 81 kilovat s najvećim obrtnim momentom 285 Nm i 27-kilovatna litij-jonska polimerska baterija smeštena ispod kabine. Novi model, koji od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 12 sekundi i dostiže najveću brzinu od 145 km/h, omogućava maksimalni domet 212 km.
    

***
Kia Motors Corporation spada među najuspešnije globalne automobilske kompanije sa naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Preduzeće osnovano 1944. godine proizvede više od 2,7 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 150 država. Kompanija širom sveta zapošljava više od 48.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namenjenih evropskom tržištu poverena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vođstvom svetski poznatog nemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila sa rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rešenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i sa revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.


    

 

25. 08. 2014

Po podacima koje je nedavno objavilo evropsko automobilsko udruženje (ACEA) korejski gigant Kia je u prvih šest meseci ove godine prvi put u svojoj istoriji u Evropi premašila 180.000 prodatih vozila i na dobrom putu je da ostvari još jednu rekordnu godinu. U prvom polugodištu 2014. Kia je u Evropi zabeležila rekordnu prodaju 185.882 vozila, što predstavlja povećanje od 5,5% u... Više ...

18. 08. 2014

Kia je pokazala prve fotografije novog Kia Sorenta. Radi se o 3. generaciji ovog popularnog sportskog terenca i predstavlja novi izgled, koji se može pohvaliti drskijim stilom i modernijim detaljima. Novi Sorento, koji je u odnosu na prethodnika duži, niži i širi, a ima i duže međuosovinsko rastojanje, svoju budućost će pored uspešne istorije graditi na premium izgledu... Više ...

25. 07. 2014

Kia Motors je, prvenstveno zahvaljujući vrhunskom dizajnu, u zadnjih nekoliko godina stekla veliki ugled. Nedavno joj je američko udruženje industrijskih dizajnera (IDSA) dodelilo dve prestižne dizajnerske nagrade. Kia je u kategoriji prevoza osvojila međunarodnju nagradu za dizajnersku izvrsnost (IDEA) za konceptno vozilo GT4 Stinger  (srebrno priznanje) i Soula (bronzano priznanje). Kia je... Više ...

07. 07. 2014

Peter Schreyer, predsednik i vođa dizajna u Kia Motors Corporation i Hyundai Motor Group, dobio je prestižnu nagradu za životno delo na području dizajna, koju podeljuje EyesOn Design. Radi se o organizatoru jednog od najprestižnijih automobilskih događaja u SAD, na kojem se svake godine okupi krema automobilske dizajnerske zajednice, kolekcionara i šire... Više ...