Sve novosti

26. 09. 2016

U Evropi očekivan rast od 12 odsto

Proizvođač automobila Kia u Evropi i dalje ne posustaje – u prodaji vozila beleži rekordnih osam meseci, čime i dalje pretiče evropsko tržište automobila koje se oporavlja nakon finansijske krize.

15 odsto bolje nego lane
Po podacima evropskog udruženja proizvođača automobila ACEA je Kia do kraja avgusta povećala prodaju za 15 odsto, što znači 292.938 prvi put registrovanih Kija u odnosu na 255.217 vozila u istom periodu prošle godine. Prodaja Kije je tako gotovo dvaput veća od rasta evropskog tržišta u celini, koje se povećalo za 8 odsto.

0,2 % povećanje tržišnog udela
S povećanjem prodaje povećao se i tržišni udeo najstarijeg korejskog automobilskog proizvođača, koji se u prvih osam meseci 2016. povećao na 2,9 %. U istom periodu prošle godine  tržišni udeo je iznosio 2,7 %.

Kia u Evropi očekuje rast od 12 %
Michael Cole, glavni izvršni direktor Kia Motors Europe, uspeh je komentarisao riječima: “Srednjeročno Kia u Evropi napada tržišni udeo od 3 %. Najnoviji podaci pokazuju da smo na pravom putu da to postignemo. Velika tražnja je već premašila prvobitno planiranu prodaju u 2016., zato smo planove o rastu prodaje povećali sa 9 na 12 odsto.”

Najnoviji modeli poboljšavaju prodaju u Evropi
Prodaja novog Sportaga - s prodatih 97.062 vozila u ovoj godini je Kijin najprodavaniji model u Evropi - bolja je nego ikad pre (37 odsto bolje nego lane). Iskazao se i cee'd, koji je našao 54.081 novog kupca, što je 5 odsto više nego lane.

Izvanredan odaziv na novu Optimu
Dosad je bilo prodatih više od 4.500 primeraka nove limuzine Optima, koja je stigla na tržište početkom godine (2.064 u istom periodu lane). S obzirom na činjenicu da Optima uskoro (kod nas sredinom novembra) dolazi u tri nove varijante - Sportswagon, Plug-in Hybrid i GT-  jasno je da će to samo još dodatno ojačati prodaju Optime na starom kontinentu.

Hibridni krosover Niro ovih dana kod prvih kupaca
Pri primerci novog hibridnog krosovera Kia Niro ovih dana dobijaju prve vlasnike (kod nas sredinom novembra), a Korejci su do kraja avgusta dobili već 1.800 narudžbi iz cele Evrope.

 

***
Kia Motors Corporation spada među najuspešnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od 3 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom sveta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namenjenih evropskom tržištu poverena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svetski poznatog nemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Pri zadovoljstvu kupaca pogotovo odskaču modeli Soul i Sorento, koji su u studiji 2016 JD Power IQS pobijedili u svojim kategorijama, dok je Kia zauzela 1. mesto od svih brendova. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slema turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rešenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnim 7-godišnjim garancijom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

 

21. 09. 2016

Novi Kia Rio će svetsku premijeru doživeti 29. septembra na salonu automobila u Parizu. Rio je globalno najprodavaniji model najstarijeg korejskog proizvođača automobila i s više od 473.000 prodatih primeraka u 2015. godini predstavljao je 16 % Kijine ukupne godišnje prodaje. Novi Rio, Kijin predstavnik u razredu B, kupcima će nuditi potpun paket – atraktivan izgled, izvanrednu... Više ...

13. 09. 2016

Korporacija Kia Motors je na nedavnoj svečanosti  pred 500-ak uglednih uzvanica otvorila svoju novu fabriku u Meksiku. Investicija vredna 3 milijarde dolara Gradnja Kijine nove fabrike, koja se nalazi u gradu Pesquería u severnomeksičkoj  pokrajini Nuevo Léon, počela je u oktobru 2014. Investicija u proizvodni pogon, koji je već... Više ...

12. 09. 2016

Kia Motors predstavila je nekoliko informacija o svom novom 8-stepenom automatskom menjaču (8AT), koji će se koristiti na vozilima s prednjim pogonom. Inteligentno rešenje donosi manju težinu i slične dimenzije kao uobičajeni 6-stepeni automatski menjač Novi 8AT za vozila s prednjim pogonom (FWD 8AT), koji je plod vlastitog razvoja korejskog automobilskog diva, omogućava vrlo... Više ...

06. 09. 2016

Južnokorejski proizvođač automobila Kia je prošle sedmice evropskoj javnosti predstavila čak tri nove varijante limuzine Optima – hibridnu Optimu Plug-in Hybrid, karavansku Optimu Sportswagon i sportsku varijantu Optima GT. Plug-in Hybrid među vodećim u D klasi po dometu Novu hibridnu Optimu odlikuje veliki domet, za kojeg su zaslužni elektro motor i učinkoviti 2,0-litarski benzinski motor s direktnim ubrizgavanjem goriva. Na električni pogon Optima uz nulte emisije CO2 omogućava više od 54 km vožnje, što fizičkim i flotnim kupcima pruža veoma niske troškove održavanja. Kod nas već sredinom... Više ...