Sve novosti

12. 10. 2015

- Predato prvih 9 vozila Kia za potrebe organizacije predstojećeg Evropskog prvenstva u futsalu 2016. godine

Kompanija KIA AUTO, ovlašćeni zastupnik za vozila iz programa KIA MOTORS-a za Srbiju, u petak 25.septembra svečano je uručila ključeve prvih 9 vozila za potrebe predstojećeg Evropskog prvenstva u Futsalu koje će se održati u Beogradu od 2. do 13. februara 2016. godine.

Korporacija KIA MOTORS dugogodišnji je automobilski partner Svetske i Evropske fudbalske federacije (FIFA i UEFA). U skladu sa tim, ova saradnja je nastavljena i povodom predstojećeg prvenstva u futsalu naredne godine u Beogradu.

Prvi deo kontigenta čine vozila cee’d, Sportage i Optima, a predati su na korišćenje Fudbalskom Savezu Srbije kao tehničkom organizatoru i domaćinu EP u Beogradu.

Krajem januara očekuje se druga isporuka vozila koja će služiti za prevoz visokih zvaničnika UEFA i gostiju tokom turnira. Evropsko prvenstvo u futsalu održaće se od 2. do 13. februara u beogradskoj „Kombank areni“. Na prvenstvu će se naći 12 najboljih reprezentacija starog kontinenta.

„Ovo je lepa promocija za takmičenje koje nas očekuje februara sledeće godine. Mi se uveliko spremamo za to takmičenje, a jedan od važnih detalja je i današnje uručivanja ključeva prvih luksuznih automobila za potrebe domaćina i gostiju“, rekao je selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević, koji je ispred Organizacionog odbora primio ključeve automobila.

Dugogodišnja saradnja FIFA i UEFA sa korporacijom KIA MOTORS dokaz je poverenja koje ove renomirane institucije imaju u vozila KIA MOTORS-a i usmerenosti brenda KIA ka promociji kroz najznačajnija svetska sportska takmičenja.
   

 

30. 09. 2015

Kia Motors je na salonu u Frankfurtu predstavila GT verziju limuzine Optima, čiji dolazak na evropska tržišta očekujemo u 2016. godini. Radi se o sportskoj verziji, koja je prilagođena evropskom tržištu, a namenjena je svima onima, koji traže emotivniju, živahniju vožnju, a Optima tako postaje Kijin drugi GT model, nakon cee’da i pro_cee'da GT koji su u Evropi predstavljeni 2013.... Više ...

17. 09. 2015

Kia Motors na 66. salonu automobila u Frankfurtu predstavlja dva potpuno nova modela - Sportage i Optima. Pored dva najvažnija noviteta Kia predstavlja i unapređenog cee’da i svoje najveće tehnološke novosti – novi 1.0 T-GDI motor i novi 7-stepeni menjač s dvostrukim kvačilom DCT.   Globalna premijera nove generacije Kia Sportage U svojoj... Više ...

21. 07. 2015

Po podacima evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) je Kia Motors Europe zabeležila najbolji kvartal i polugodište u istoriji ove marke, a rast je u odnosu na jednak period prošle godine rast iznosio 7,6%. U prvoj polovini 2015. Kia je širom Evrope ukupno prodala 200.038 vozila, što je najbolje polugodište u istoriji ovog najstarijeg korejskog proizvođača automobila. U odnosu na jednak period prošle... Više ...

13. 07. 2015

Kia Motors bogatija je za još jedno međunarodno priznanje za model Soul EV, jer je nedavno u Francuskoj osvojila prestižno priznanje Prix Auto Environnement MAAF 2015. Soul EV, koji je Kijino prvo 100-odstotno električno vozilo, pobedio je u kategoriji ‘gradskog vozila na alternativnu energiju’. Prix Auto Environnement MAAF 2015, osnovan 2005. godine, čiji žiri čine novinari s automobilskog i... Više ...