Sve novosti

20. 01. 2015

-    Kijina evropska fabrika u Slovačkoj sa rekordnim 3-odstotnim povećanjem proizvodnje
-    Prošle godine u Žilini proizveli više od 323.000 vozila i 493.000 motora

Kia Motors Slovakia je u 2014. godini oborila svoj evropski proizvodni rekord, jer je proizvela više od 323.000 vozila (3% više nego u 2013.). Osim toga u ovoj slovačkoj fabrici u Žilini su proizveli i 493.000 motora, što takođe predstavlja novo rekordno dostignuće.

 

»Najčešći posetilac proizvodne trake« bio je sportski terenac Sportage, čija proizvodnja je predstavljala čak 55 odsto ukupne proizvodnje u ovoj fabrici. Model cee’d (hatchback, kupe i karavan) predstavljao je 36 posto, a manji monovolumen Venga preostalih 9 odsto.

 

Najveće tržište za žilinsku fabriku i dalje ostaje Rusija (18%), a slede Velika Britanija (13%), Nemačka (9%), Italija (6%) i Španija (6%).

 

Skoro pola od ukupno 493.000 proizvedenih motora u 2014. otišlo je sestrinskom Hyundaiju, koji ima fabriku u Češkoj. Najtraženiji je bio 1,6-litarski benzinski motor (22% od svih proizvedenih motora), a i inače su benzinski motori bili malo popularniji od dizelskih.

 

“Veoma sam ponosan na izvanredne proizvodne rezultate. Istovremeno možemo potvrditi da smo vodeća fabrika u celoj grupaciji Hyundai Motor Group. Iskreno se želim zahvaliti baš svim zaposlenim za njihov rad i veliki entuzijazam. Verujem da ćemo ove godine, zahvaljujući novim modelima, koje ćemo predstaviti strankama, ponovo iskoristiti sve naše proizvodne kapacitete,“ rekao je povodom ovog uspeha Eek-Hee Lee, predsednik i direktor Kia Motors Slovakia.

 

***
    Kia Motors Corporation spada među najuspešnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od 2,7 miliona vozila godišnje, koje putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 170 država. Kompanija širom sveta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namenjenih evropskom tržištu poverena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svetski poznatog nemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu posvećenost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rešenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i sa revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

 

 

 

12. 01. 2015

Kia Motors nedavno je dobila prestižne nagrade GOOD DESIGN za svoja tri najnovija modela – luksuznu limuzinu Kia K900 (na nekim tržišta se zove ‘K9’ ili ‘Quoris’, ne prodaje se u Evropi), električni crossover Soul EV i koncept GT4 Stinger, i to u kategoriji ‘prevoz’.   Žiri GOOD DESIGN, koji čine nezavisni stručnjaci s... Više ...

24. 12. 2014

Iz grupacije Hyundai-Kia izveštavaju da je gospodin Albert Biermann postao novi šef testiranja vozila i razvoja sportskih performansi vozila. Gopodin Biermann biće stacioniran u korporativnom centru za istraživanja i razvoj u Namyangu (Južna Koreja), gde će biti zadužen za vođenje razvoja sportskih modela Hyundai i Kia, kao i svih inženjerskih projekata koji se tiču vožnje i upravljanja, bezbednosti, pouzdanosti i smanjenja buke i vibracija. Njegovo imenovanje će ubrzati dolazak novih sportski nastrojenih vozila i tehnologija, a sasvim sigurno će i poboljšati dinamične sposobnosti celokupne game modela. Korporacija... Više ...

15. 12. 2014

Novi Sorento, koji su premijerno predstavili u oktobru na salonu automobila u Parizu, je zadnji Kijin model koji je dobio ugledni međunarodni sertifikat za svoj uticaj na okolinu tokom svog čitavog životnog ciklusa. Novom Sorentu je TÜV Nord, vodeća nezavisna organizacija za tehničku inspekciju, podelila sertifikat za ispunjavanje standarda ISO 14040 za životni ciklus proizvoda (LCA - Life Cycle Assessment).... Više ...

08. 12. 2014

Novi Kia Sorento nedavno je osvojio maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost na Euro NCAP kreš testovima. Zahvaljujući čvršćoj karoseriji i širokom izboru pasivne i aktivne bezbednosne opreme Kijin novi veliki sportski terenac se iskazao maksimalnom ocenom na sva četiri područja testiranja (90% svih mogućih bodova za zaštitu odraslih putnika, 83% za zaštitu dece, 67% za zaštitu pešaka... Više ...