Sve novosti

15. 12. 2014

-    Sorento sa sertifikatom TÜV Nord za životni ciklus proizvoda

-    Već 12 modela Kia sa sertifikatom ISO 14040

Novi Sorento, koji su premijerno predstavili u oktobru na salonu automobila u Parizu, je zadnji Kijin model koji je dobio ugledni međunarodni sertifikat za svoj uticaj na okolinu tokom svog čitavog životnog ciklusa.

Novom Sorentu je TÜV Nord, vodeća nezavisna organizacija za tehničku inspekciju, podelila sertifikat za ispunjavanje standarda ISO 14040 za životni ciklus proizvoda (LCA - Life Cycle Assessment). LCA predviđa uticaj vozila na okolinu kroz njegov čitav životni ciklus kao i njegov širok izbor razvojnih i proizvodnih faktora, npr. pridobivanje sirovina, pretproizvodna testiranja i iskorićtenje proizvodnih kapaciteta.

Prvi TÜV Nord sertifikat je Kia dobila 2008. za model cee’d, a njemu je sledilo 11  modela tako da Kia sad ima čak 12 modela koji se mogu pohvaliti sertifikatom ISO 14040.

U odnosu na prethodnika je novi Sorento unapredio svoj potencijal stvaranja fotohemijskih oksidansa za skoro 13% (POCP). POCP meri količinu smoga koja se proizvede pri procesu izrade vozila i samo vozilo kroz svoju čitavu životnu dobu.

Kia je još pre nekoliko meseci najavila svoju nameru da za sve svoje fabrike širom sveta stekne sertifikat ISO 50001, koji je međunarodni standard za planiranje i implementaciju čuvanja energije, a sertifikat će doprineti boljem upravljanju s potrošnjom energije. Taj sertifikat Kijina fabrika u gradu Gwangju poseduje već od 2012. godine, a ostale fabrike bi ga trebale dobiti uskoro.

   

 

***
    Kia Motors Corporation spada među najuspešnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od 2,7 miliona vozila godišnje, koje putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 170 država. Kompanija širom sveta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namenjenih evropskom tržištu poverena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svetski poznatog nemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu posvećenost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rešenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i sa revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

 

 

 

08. 12. 2014

Novi Kia Sorento nedavno je osvojio maksimalnih 5 zvezdica za bezbednost na Euro NCAP kreš testovima. Zahvaljujući čvršćoj karoseriji i širokom izboru pasivne i aktivne bezbednosne opreme Kijin novi veliki sportski terenac se iskazao maksimalnom ocenom na sva četiri područja testiranja (90% svih mogućih bodova za zaštitu odraslih putnika, 83% za zaštitu dece, 67% za zaštitu pešaka... Više ...

25. 11. 2014

Korporacija Kia Motors (u Kini zajedno s kineskim partnerom posluje kao Dongfeng Yueda Kia - DYK) nedavno je u kineskom gradu Guangzhou predstavila koncept KX3 koji će biti Kijin predstavnik u klasi manjih sportskih terenaca (SUV-B), a namenjen je isključivo kineskom tržištu. Svetska premijera koncepta biće na salonu automobila u kineskom Guangzhou-u, gde će jedinstven izgled vozila pokušati privući... Više ...

19. 11. 2014

Kia i vodstvo sevoernoameričke košarkaške lige NBA potpisali su višegodišnji ugovor o marketinškom partnerstvu, što je nastavak uspešne saradnje započete 2008. Pored dosadašnje uloge „zvaničnog automobilskog partnera“ Kia je nakon nedavnog predstavljanja luksuzne limuzine K900 s pogonom na zadnje točkove ujedno postala i „zvanično luksuzno vozilo... Više ...

24. 10. 2014

Košarkaš LeBron James postao je novi sportski ambasador Kije, čak štaviše postao je prvi Kijin luksuzni ambasador. LeBron James, jedan od najboljih košarkaša u istoriji NBA, koji se može pohvaliti i nadimkom King (Kralj) i Nike-ova je dugogodišnja ikona, ima dve titule prvaka NBA lige i 2 olimpijske zlatne medalje, desetostruki je učesnik NBA All-Star... Više ...