Sve novosti

07. 07. 2014

-    Schreyer najzaslužniji za revoluciju Kijinog dizajna
-    Dizajnerski studiji u Seulu, Frankfurtu i Los Angelesu

Peter Schreyer, predsednik i vođa dizajna u Kia Motors Corporation i Hyundai Motor Group, dobio je prestižnu nagradu za životno delo na području dizajna, koju podeljuje EyesOn Design. Radi se o organizatoru jednog od najprestižnijih automobilskih događaja u SAD, na kojem se svake godine okupi krema automobilske dizajnerske zajednice, kolekcionara i šire javnosti.

 

Schreyer je nagradu za svoj rad na području Kijine globalne dizajnerske strategije primio na godišnjoj svečanosti na detroitskom oftalmološkom institutu, čiji je jedan od glavnih donatora upravo EyesOn Design. Najnovija nagrada Schreyera stavlja rame uz rame s legendarnim automobilskim dizajnerima kao što su Sergio Pininfarina, Shiro Nakamura, Walter de’Silva i Giorgetto Giugiaro. Nagrada EyesOn Design je značajna i zbog toga što je daje žiri, koji čine nekadašnji dobitnici ove nagrade.

 

Od početka rada u Kiji 2006. godine je Schreyer izveo potpunu revoluciju njenog stylinga, a pored ostalih dizajnerskih specifičnosti Kijinih zadnjih modela najzaslužniji je i za njen karakteristični ‘tigrov nos’, koji sada označava Kijinu čitavu gamu modela. Schreyer odnedavno vodi dizajnersku strategiju kako za Kiju tako i za Hyundai i bdije nad tri Kijina dizajnerska studija u Koreji, Nemačkoj i SAD.

 

Prilikom podele nagrade je dr. Philip Hessburg, medicinski direktor detroitskog oftalmološkog instituta, rekao:  “I mi i cela dizajnerska zajednica smo oduševljeni i ponosni da je Peter dobio nagradu za životo delo. Ovom nagradom se pridružio apsolutnim zvezdama automobilskog dizajna.”   

 

Peter Schreyer je nagradu komentarisao rečima: “Kroz celu karijeru sam imao priliku raditi s brojnim neverovatno strasnim i nadarenim dizajnerima. A u Kiji sam dobio priliku napraviti iz brenda nešto sa više stila, što odudara i ima nešto mladoliko u sebi i naši modeli predstavljaju takav pristup. U zadnjih nekoliko godina osvojili smo brojne dizajnerske  nagrade, ali naš posao je nešto više od pukog izgleda naših vozila. Kijin dizajn još više jača i počastvovan sam što sam deo tog procesa. Za mene je velika čast biti dobitnikom ove nagrade za životno delo, ali istovremeno i dokaz teškog rada i kreativnosti Kijinih dizajnerskih studija širom sveta.”

 

***
Kia Motors Corporation spada među najuspešnije globalne automobilske kompanije sa naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Preduzeće osnovano 1944. godine proizvede više od 2,7 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 150 država. Kompanija širom sveta zapošljava više od 48.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namenjenih evropskom tržištu poverena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vođstvom svetski poznatog nemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila sa rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rešenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i sa revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

 

01. 07. 2014

Najnovija studija svetski poznate kompanije J.D. Power o početnom kvalitetu (J.D. Power 2014 Initial Quality Study) je Kijine modele Sportage i Cadenza u SAD postavila na vrh svoje klase (manji sportski terenci odn. velike limuzine). Osim toga Kia se popela za 4 mesta u odnosu na prošlogodišnje rezultate IQS rangiranja i sada je na 6. mestu u SAD među 32 automobilska brenda. Novi Sportage se plasirao na 1.... Više ...

24. 06. 2014

Električni Kia Soul EV je najnoviji model najstarijeg korejskog proizvođača automobila, koji je stekao važan sertifikat zbog izvanrednih dostignuća na području očuvanja okoline. TÜV Nord, nezavisno nemačko udruženje za tehničku kontrolu, novom Soulu EV je podelio sertifikat za dostizanje standarda ISO 14040 za životni ciklus proizvoda (LCA). LCA ocenjuje uticaj vozila na okolinu tokom... Više ...

18. 06. 2014

Iz korporacije Kia Motors javljaju da je njihova proizvodnja vozila, uprkos povećanju njihove prodaje vozila, sada ekološki prihvatljivija nego ikada ranije. Kijina globalna prodaja se u prošloj godini povećala za 1,4% na ukupno 2.746.643 vozila, ali su istovremeno inženjeri u najstarijem korejskom proizvođaču automobila mnogo truda ulagali i u održivi razvoj i smanjenje ekološkog... Više ...

09. 06. 2014

U studiji, koja vozila i proizvođače na nemačkom tržištu rangira na osnovu ukupnog zadovoljstva vlasnika vozila, dobro su se uvrstili i ostali Kijini modeli tako da se Kia po prvi put plasirala među Top 10 proizvođača. Studija je obuhvatila više od 18.000 nemačkih vozača, koji su u detaljnom online upitniku izrazili svoj stepen (ne)zadovoljstva svojim vozilom. Vozači su ocenjivali... Više ...