Sve novosti

29. 06. 2015

- Stalna poboljšanja Kiju vinula na 2. mesto od 33 automobilske marke
- Br. 1. među masovnim markama
- Kia Sorento i Soul sa najvišim ocenama u svojim razredima
- Ostalih 5 Kijinih modela među Top 3 u svojim kategorijama
- Gotovo 20-odstotno poboljšanje

Sa više vozila na američkom tlu nego ikada pre Kia Motors je nedavno doživela još jednu prelomnicu. Ugledna kompanija J.D. Power je južnokorejskog diva krunisala za 2. najboljeg u studiji 2015 IQS (Initial Quality Study). Kijin rezultat u IQS studiji se popravio za čak 20 bodova u odnosu na prošlogodišnji, do tada najbolji Kijin rezultat. Tako se Kia popela 4 mesta više i dospela na 2. mesto – zaostala je tek za luksuznim Porscheom – od ukupno 33 automobilske marke i na 1. mesto svih masovnih marki.

Za Kijin uspon su najzaslužniji njeni bestseleri Soul i Sorento, dok su se ostali modeli Rio, Optima, Cadenza, Sportage i Sedona (‘Grand Carnival’ na nekim tržištima) plasirali u Top 3 u svojim kategorijama.

“Verujemo da izveštaj J.D.Power ne ostavlja nikakve nedoumice o tome da Kia proizvodi  vrhunska vozila, a ti rezultati nas posebno raduju jer studija IQS zaista predstavlja glasove naših kupaca,” rekao je Michael Sprague, izvršni direktor u Kia Motors America i nastavio:  “Kijin rast je jedna od najvećih priča o uspehu u automobilskoj industriji, a iza nje stoje mukotrpan rad više hiljada članova tima širom sveta i dugoročna strategija fokusiranosti na kvalitet, što jača ugled marke i poboljšava iskustva vlasnika vozila Kia.”                                                                                                                                                               

Kijina prodaja u SAD se više nego udvostručila u zadnjih 6 godina, između ostalog zahvaljujući izgradnji američke fabrike. Zato se ovaj brend polako, ali sigurno penjao po rang listi J.D. Powerovih IQS godišnjih izveštaja. Nakon što je Soul 2012. završio na 1. mestu u svom segmentu Kia je u 2013. ušla među 10 najboljih. Sa pobednicima Soulom i Sportagem Kia je u 2014. završila na 6. mestu. Uz to je potrebno spomenuti da je Kijina fabrika u Georgiji, čija izgradnja je koštala 1,1 milijardu dolara, a gde proizvode Sorento i Optimu, u ovogodišnjoj studij ostvarila svoj najbolji dosadašnji rezultat. Osim toga je fabrika Kwangju, gde proizvode Soula, postala br. 1 u azijsko-pacifičkoj regiji.

U svojih 29 godina postojanja godišnja studija J.D. Power IQS analizira mišljenja vlasnika vozila u 26 razreda. Vlasnici vozila ocenjuju vozačko iskustvo, performanse motora i menjača i širok popis problema povezanih sa kvalitetom unutar prvih 90 dana vlasništva.

 

***
Kia Motors Corporation spada među najuspešnije globalne automobilske kompanije sa naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od 3 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom sveta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namenjenih evropskom tržištu poverena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svetski poznatog nemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila sa rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rešenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i sa revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.


    

 

23. 06. 2015

Iz Kije javljaju da će ovih dana dostići 15 miliona vozila proizvedenih u južnokorejskim fabrikama i izvezenih u druge zemlje. Ova prelomnica dolazi 40 godina nakon prvih 10 primeraka modela Brisa pick-up izvezenih u Katar 1975. godine.   Zbog lakšeg razumevanja navodimo primer: ako bi 15 miliona limuzina Optima (dužine 4.845 mm) postavili jednu iza druge njihova kolona bi... Više ...

11. 06. 2015

Korporacija Kia Motors je na svečanosti u Mexico Cityju zvanično objavila početak poslovanja u ovoj srednjeameričkoj zemlji. Događaju je prisustvovalo čak 250 predstavnika vlade, privrede i medija, koji su svedočili ulasku na jedno ovako veliko automobilsko tržište i novoj eri globalne ekspanzije ovog južnokorejskog automobilskog diva. Na događaju su razotkrivene pojedinosti. Deveti najveći... Više ...

28. 05. 2015

Nedavno je Kia u Evropi proizvela milionitog cee’da što je najveća prelomnica od 2006., kada su pokrenuli evropsku proizvodnju. cee’d je od svog dolaska pre devet godina odigrao važnu ulogu u Kijinom održivom rastu i uspehu. Jubilarni milioniti cee’d, koji je stigao s Kijine proizvodne linije u Slovačkoj, bio je sportski biserno beli cee’d GT u petovratnoj varijanti. I... Više ...

22. 05. 2015

Po podacima evropskog udruženja automobilskih proizvođača (ACEA) je Kia Motors Europe zabeležila najbolji april u svojoj istoriji i 7,4-odstotni rast u odnosu na isti period prošle godine. Kia je prošli mesec prodala 33.602 vozila što je najbolji april u Evropi u istoriji ovog korejskog giganta. To je jedno značilo i njihov najbolji prvi kvartal u istoriji, jer su prodali 96.062 vozila (+7,4 % u odnosu na 1.... Više ...