Sve novosti

24. 10. 2014

- Najbolji košarkaš današnjice postao Kijin prvi luksuzni ambasador
- Svojoj bogatoj kolekciji luksuznih modela dodao i Kijinu limuzinu K900

Košarkaš LeBron James postao je novi sportski ambasador Kije, čak štaviše postao je prvi Kijin luksuzni ambasador.

LeBron James, jedan od najboljih košarkaša u istoriji NBA, koji se može pohvaliti i nadimkom King (Kralj) i Nike-ova je dugogodišnja ikona, ima dve titule prvaka NBA lige i 2 olimpijske zlatne medalje, desetostruki je učesnik NBA All-Star utakmice i dobitnik je brojnih priznanja za svoje košarkaško umeće. U svojoj 11-godišnjoj NBA karijeri je po podacima Forbesa zaradio više od 450 miliona dolara. Može sebi priuštiti automobil koji god poželi, ali je njegov najnoviji izbor luksuzna limuzina Kia K900.

„Ja sam vozio K900 i oduševila me još pre nego što sam ušao u partnerstvo sa Kijom tako da sam zaista uzbuđen što ću postati Kijin prvi luksuzni ambasador," rekao je LeBron James i dodao: "U ovom partnerstvu se radi o snazi velikog stila i performansi. Kia i K900 postavljaju pred izazov konvencionalnu mudrost i ljudima pokazuju kako treba razmišljati drugačije i s tim se slažem u potpunosti. Za mene partnerstvo mora biti autentično i mora se poklapati s onim što sam ja kao osoba i zbog toga je ovo nešto posebno."

Planetarno poznati košarkaš sasvim sigurno će podići ugled Kijinih vozila. Za samo par meseci od dolaska na tržište već su uspeli prodati 1.106 primeraka K900.

K900 vozačima u SAD, gde se zasad jedino prodaje, pruža mogućnost izbora motora V6 ili V8, 8-stepeni automatski menjač i prestižnu unutrašnjost s drvenim i kožnim dodacima. Cene vozila u SAD počinju od 60 hiljada dolara (oko 47 hiljada evra).

Pored LeBrona Jamesa sportski ambasadori korejskog giganta su još jedna NBA zvezda Blake Griffin, teniser Rafael Nadal i profesionalna golferica Michelle Wie.


    ***
Kia Motors Corporation spada među najuspešnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od 2,7 miliona vozila godišnje, koje putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 170 država. Kompanija širom sveta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namenjenih evropskom tržištu poverena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svetski poznatog nemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu posvećenost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rešenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i sa revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

 

13. 10. 2014

Kada se, ne tako davne 2007. godine, Kia opredelila za dizajn kao temeljni pokretač budućeg rasta kompanije, definitivno nije pogrešila. Postavivši na čelo dizajnerskog tima jednog od najcenjenijih svetskih dizajnera Petera Schreyera počinje poslovni uzlet ove kompanije. Prema nedavno objavljenom Interbrandovom ekskluzivnom popisu 100 „Najboljih svetskih brendova“ vrednost... Više ...

07. 10. 2014

Kia Optima Hybrid je osvojila "Plus X" nagradu za inovaciju. Ova nagrada ujedno je i potvrda najvišeg kvaliteta, najboljeg dizajna i najnaprednijeg razmišljanja u kreiranju proizvoda. Nezavisni žiri, u sastavu stručnjaka i novinara iz 25 različitih branši, dodelio je Kia Optimi Hybrid četiri nagrade "Plus X". Optima Hybrid ocenjena je kao najbolja u kategorijama visokog kvaliteta,... Više ...

01. 10. 2014

Novi Kia Sorento će evropsku premijeru doživeti 2. oktobra na salonu automobila u Parizu, a društvo će mu praviti poboljšani modeli Rio i Venga. Njima će se na pozornici pridružiti koncept hibridne limuzine Optima, koji predstavlja Kijinu novu štedljivu dizelsko-električnu hibridnu tehnologiju. Novi Kia Sorento će svojim novim izgledom, brojnim novitetima na području paketa opreme i komfora... Više ...

10. 09. 2014

        Na sedištu Kia Motors Europe u Frankfurtu nedavno su postavili dve inovativne punionice za brzo punjenje električnih vozila. Brze punionice namenjene električnom Soulu EV, koji uskoro dolazi u Evropu, svedoče o Kijinim ambicijama biti lider na području naprednih pogonskih tehnologija.          Prilikom predstavljanja novih... Više ...