28. 08. 2013

- Novi Kia Soul i dramatični novi koncept urbanog vozila spremni za Frankfurt
- Novosti će biti i osvežena Optima i novi Picanto LPG
 

Sasvim novi  Kia Soul će evropsku premijeru doživeti 10. septembra na salonu u Frankfurtu.  Društvo će mu praviti novo konceptno vozilo B klase (svetska premijera) kao i osvežena limuzina Optima i mališan Picanto u LPG izvedbi.

Novi Kia Soul ostaje veran originalnom ikoničnom dizajnu i poboljšanim dinamičnim i štedljivim motorima. Dizajneri su inspiraciju našli u konceptu Track’ster predstavljenom 2012. godine i predstavlja svež, odrasliji izgled bez gubitka jedinstvenog karaktera.

“Soul je imao verne sledbenike među kupcima Kije, zato je bilo vrlo važno da i novi model sačuva originalnost ikoničnog dizajna,” o novom Soulu je rekao Benny Oeyen, podpredsednik odgovoran za marketing i produktno planiranje u Kia Motors Europe.
Novi Kia Soul stiže u Evropu početkom proleća, kada će biti na raspolaganju više informacija o novim snažnim benzinskim i dizelskim motorima, opremama i cenama.

Kia će u Frankfurtu predstaviti i dramatični novi evropski koncept, koji će svojim stilom i čvrstoćom naći svoje mesto u B klasi.

Kijin najnoviji koncept, zasad kodnog imena KED-10, predstavlja njenu odlučnost u traženju novih mogućnosti za urbane vozače, a dizajniran je i stvoren u Evropi za zadovoljavanje evropskih okusa.

Novi Picanto LPG, razvijen zbog rastuće potražnje stranaka koje traže mala vozila sa niskim troškovima održavanja još je jedna Kijina novost spremna za Frankfurt. Novajliju će pokretati Kijin 1,0-litarski trocilindraš iz porodice Kappa snage 67 KS i ima 90 Nm obrtnog momenta. Novi Picanto LPG obećava niže troškove čak i od klasičnog benzinski pokretanog Picanta.
    
LPG  izvedba će imati rekordno nisku potrošnju goriva od samo 5,8 l / 100 km i emisije CO2 od 100 g/km – s automatskim start/stop sistemom (ISG) čak 5,6 l / 100 km i 97 g/km.

Novi Picanto LPG opremljen je sa dva rezervoara za gorivo –  klasičnim 35-litarskim za benzin, koji se nalazi na uobičajenom mestu i 27-litarskim za LPG ispod dna prtljažnika, gde se obično nalazi rezervni točak. Vozači jednostavnim pritiskom na prekidač na armaturnoj ploči mogu birati vrstu goriva.

Na početku će takav Picanto biti na raspolaganju u Nemačkoj, Italiji, Grčkoj, Poljskoj, Češkoj, Portugalu i Nizozemskoj, gde bi trebao predstavljati 7% ukupne prodaje Picanta. Kada krajem godine stigne na navedena tržišta Picanto LPG će biti prvo i jedino vozilo, koje pokreće ukapljeni naftni gas uz fabričku 7-godišnju/150.000 km opštu garanciju za celo vozilo.
    
Kao odgovor na odaziv kupaca na uvek konkurentskom evropskom tržištu će Kia u Frankfurtu predstaviti i osveženu Optimu, sa usavršenim dizajnom, novim infotainmentom, sigurnosnim i drugim dodacima, većom prefinjenošću, poboljšanim kvalitetom i premiumskom doradom.
    
Pored vizuelnih osveženja limuzine  D klase Kia se usredotočila na veću usavršenost, što je po mišljenju Kijinih inžinjera bilo jedno od ključnih područja poboljšanja. Donesene su mere pomoću kojih su smanjili buku u vozilu tokom vožnje, što uključuje podešavanja zadnjeg vešanja, poboljšanje zvuka vozila i čvršće aluminijumske naplatke. Sve poduzete mere su smanjile buku vozila tokom vožnje za 3,3 dB.

Brojna poboljšanja između ostalog uključuju remen alternatora sa jednosmernim kvačilom i inovativnim sistemom delovanja baterije. Rezultat svega toga su niže emisije CO2, koje kod 1,7-litarskog dizela iznose 133 g/km, dok u slučaju ako je vozilo opremljeno start/stop sistemom iznose samo 128 g/km. Optima sa svojim niskim emisijama u brojnim evropskim zemljama spada u niže emisione klase što kupcu omogućava niže troškove registracije vozila.

 

***
Kia Motors Corporation spada među najuspešnije globalne automobilske kompanije sa naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Preduzeće osnovano 1944. godine proizvede više od 2,7 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 150 država. Kompanija širom sveta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namenjenih evropskom tržištu poverena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vođstvom svetski poznatog nemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila sa rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rešenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i sa revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

 

06. 08. 2013

Kia Motors Slovakia je u prvoj polovini ove godine s ukupno proizvedenih 158.000 vozila zabeležila 6-odstotno povećanje proizvodnje u svojoj evropskoj fabrici u slovačkoj Žilini. Fabrika je u februaru počela s proizvodnjom novog pro_cee’da, a u junu su počeli proizvoditi i sportske izvedbe pro_cee’d GT i cee’d GT. Fabrika sada radi punim kapacitetom, što se dogodilo prvi put otkako je u decembru 2006.... Više ...

15. 07. 2013

    Kijina nepobediva 7-godišnja garancija ili 150,000 kilometara bezbrižne vožnje napravili su vrlo veliku prekretnicu u automobilskoj industriji. Novi podaci potvrđuju pozitivan učinak na vrijednost vozila i potvrđuju kako su Kijina vozila zaista atraktivnija pri preprodaji. 7-godišnja garancija nije samo jasan pokazatelj vrhunskog kvaliteta svih Kijinih modela, već i direktno utiče na smanjenje troškova svih kupaca novih ili polovnih Kijinih vozila.     Kia je u januaru 2010. godine uvela 7-godišnju/150.000 km garanciju za sva nova vozila Kia (do tada je to važilo samo za vozila iz njihove slovačke fabrike).... Više ...

31. 05. 2013

Nakon dvogodišnjeg testiranja Venge sa 1,4-litarskim benzinskim CVVT motorom i EcoDynamics varijantom (start/stop sistem), u Auto Bildu su posebno naglasili prostranu i korisniku prijatnu kabinu, visok položaj sedenja, jednostavno ulaženje i izlaženje, vrlo korisnu kliznu zadnju klupu i tiho delovanje motora u gradskoj vožnji.   Tokom testa Vengin motor nije zahtevao nikakvo... Više ...

15. 04. 2013

Iz korporacije Kia Motors javljaju da su u martu u svetu prodali 653.361 vozilo, što je 2,7% više nego u martu 2012.   Najveći rast zabeležen je u Kini (+20%), gde su prodali 48.364 vozila, a u Evropi su imali 7-odstotni rast (57.651 prodato vozilo). Kina je ujedno i tržište, gde je Kia zabeležila najveći rast u prvom kvartalu ove godine (+24%, 144.559 vozila), a taj uspeh su još pratili... Više ...