06. 09. 2013

Za sada kao koncept, a za serijsku proizvodnju potrebno je sačekati prve reakcije na salonu

Iz Kije su potvrdili da će se njihov novi dramatični evropski koncept, kojeg će predstaviti 10. septembra na salonu u Frankfurtu, zvati Kia Niro.

Niro predstavlja Kijin pogled na budućnost B klase i može se pohvaliti urbanošću i čvrstoćom, a između ostalog donosi i inovativni motor. Vozilo su dizajnirali u Kijinom frankfurtskom dizajnerskom studiju – manje od kilometar udaljenom od sajmišta – pod vodstvom Francuza Gregory-a Guillauma, njihovog glavnog evropskog dizajnera.

Prihvatajući svaki izazov koji nude savremeni vozači Niro predstavlja kombinaciju nestašnog karaktera robusnog, ali još uvek elegantnog oblika i mešavinu materijala (delovi od nerđajućeg čelika), a sve to unutar kompaktnih dimenzija.

Rođen kao plod Kijine odlučnosti u traženju novih kompaktnih vozila za individualistične i zahtevne vozače, kojima je veličina itekako važna, Niro predstavlja zanimljive elemente, koje obično ne povezujemo sa manjim autima, a stvoren je u Evropi za zadovoljavanje evropskih okusa.

Kia će Nirovo frankfurtsko »rođenje« iskoristiti za »opipavanje pulsa« potencijalnih kupaca, što će  koristiti kod razvoja budućih serijskih modela.

 

***


Kia Motors Corporation spada među najuspešnije globalne automobilske kompanije sa naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Preduzeće osnovano 1944. godine proizvede više od 2,7 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 150 država. Kompanija širom sveta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namenjenih evropskom tržištu poverena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vođstvom svetski poznatog nemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila sa rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rešenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i sa revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

 

28. 08. 2013

Sasvim novi  Kia Soul će evropsku premijeru doživeti 10. septembra na salonu u Frankfurtu.  Društvo će mu praviti novo konceptno vozilo B klase (svetska premijera) kao i osvežena limuzina Optima i mališan Picanto u LPG izvedbi. Novi Kia Soul ostaje veran originalnom ikoničnom dizajnu i poboljšanim dinamičnim i štedljivim motorima. Dizajneri su inspiraciju našli u... Više ...

06. 08. 2013

Kia Motors Slovakia je u prvoj polovini ove godine s ukupno proizvedenih 158.000 vozila zabeležila 6-odstotno povećanje proizvodnje u svojoj evropskoj fabrici u slovačkoj Žilini. Fabrika je u februaru počela s proizvodnjom novog pro_cee’da, a u junu su počeli proizvoditi i sportske izvedbe pro_cee’d GT i cee’d GT. Fabrika sada radi punim kapacitetom, što se dogodilo prvi put otkako je u decembru 2006.... Više ...

15. 07. 2013

    Kijina nepobediva 7-godišnja garancija ili 150,000 kilometara bezbrižne vožnje napravili su vrlo veliku prekretnicu u automobilskoj industriji. Novi podaci potvrđuju pozitivan učinak na vrijednost vozila i potvrđuju kako su Kijina vozila zaista atraktivnija pri preprodaji. 7-godišnja garancija nije samo jasan pokazatelj vrhunskog kvaliteta svih Kijinih modela, već i direktno utiče na smanjenje troškova svih kupaca novih ili polovnih Kijinih vozila.     Kia je u januaru 2010. godine uvela 7-godišnju/150.000 km garanciju za sva nova vozila Kia (do tada je to važilo samo za vozila iz njihove slovačke fabrike).... Više ...

31. 05. 2013

Nakon dvogodišnjeg testiranja Venge sa 1,4-litarskim benzinskim CVVT motorom i EcoDynamics varijantom (start/stop sistem), u Auto Bildu su posebno naglasili prostranu i korisniku prijatnu kabinu, visok položaj sedenja, jednostavno ulaženje i izlaženje, vrlo korisnu kliznu zadnju klupu i tiho delovanje motora u gradskoj vožnji.   Tokom testa Vengin motor nije zahtevao nikakvo... Više ...