26. 09. 2013

•    Najviša ocena za Kijinog monovolumena sa 5 ili 7 sedišta
•    Carens dobio visoke ocene u svim elementima Euro NCAP testova

Kompaktni monovolumen novi Kia Carens je od strane Euro NCAP, vodećeg evropskog udruženja na području sigurnosti u saobraćaju, dobio maksimalnih 5 zvezdica za sigurnost kod sudara.
Kia Carens je samo jedan od dva kompaktna monovolumena, koji su u ovoj godini stigli na evropsko tržište i osvojili 5 zvezdica na ovogodišnjim Euro NCAP testiranjima.  5-vratna Kia sa 5 ili 7 sedišta je osvojila visoke ocene za zaštitu odraslih (94%), zaštitu dece (76%), sigurnosnu opremu (81%) i zaštitu pešaka (64%).

Uz objavu rezultata testova je Benny Oeyen, podpredsednik Kia Motors Europe zadužen za marketing i produktno planiranje, rekao:
 “Od početka programa razvoja novog Carensa su Kijini inženjeri bili sasvim posvećeni kreiranju monovolumena s najboljom sigurnosnom strukturom i sigurnosnim tehnologijama, koje u slučaju sudara štite vozače, njihove porodice i pešake.”  i dodao: “U zadnjih pet godina su se kriterijumi Euro NCAP simulacija sudara zaoštrili, što proizvođačima otežava postizanje najviših ocena. Postignuti rezultat svedoči o Kijinoj neprestanoj posvećenosti poboljšanju sigurnosti svojih vozila i dokazuje da je novi Carens, koji će biti prvenstveno zanimljiv porodicama s aktivnim načinom života, među najsigurnijim vozilima na tržištu.”

Ocjenjivači Euro NCAP su Carensu dali maksimalni broj bodova za bočnu zaštitu kod udara u prepreku, za zaštitu 18-mesečnog deteta, zaštitu vrata putnika na prednjim sedištima i zaštitu nogu pešaka. Udruženje je takođe naglasilo da je novi Carens opremljen upozorenjima za neprivezana sedišta za sve putnike, ograničivač brzine kao i da se sva dečija sedišta mogu primereno ugraditi i odgovaraju tom vozilu.

Carensova standardna sigurnosna oprema uključuje 6 sigurnosnih vazdušnih jastuka (prednji i bočni vazdušni jastuci i bočne vazdušne zavese), upozorenja za neprivezane sigurnosne pojaseve (napred i pozadi), sistem stabilnosti ESC, pomoć kod polaženja uzbrdo HAC (Hill Assist Control), koji sprečava pomicanje vozila unazad i sistema ESS (Emergency Stop Signal), kod kojeg u slučaju snažnog kočenja počinju da se pale i gase sva kočiona svetla, koja upozorava vozila iza na nenadano kočenje.
    
Novi Carens vraća Kiju u jednog od najkonkurentskijih automobilskih klasa u Evropi i dizajniran je i napravljen da zadovolji potrebe i ispuni očekivanja savremenih porodica. Novajliju karakterišu vitke linije, napredan dizajn u unutrašnjosti, koji pruža prostranost s mogućnošću izbora 5 ili 7 sedišta i šarolik izbor sigurnosnih i komfornih pomagala.

Novi Kia Carens se tako pridružio ostaloj šestorici Kijinih modela (cee’d, Rio, Venga, Soul, Sportage i Sorento), koji su već ranije osvojili 5 zvezdica po Euro NCAP.

 

***


Kia Motors Corporation spada među najuspešnije globalne automobilske kompanije sa naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Preduzeće osnovano 1944. godine proizvede više od 2,7 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 150 država. Kompanija širom sveta zapošljava više od 47.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namenjenih evropskom tržištu poverena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vođstvom svetski poznatog nemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila sa rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu predanost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rešenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i sa revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za vaš novac.

 

06. 09. 2013

Iz Kije su potvrdili da će se njihov novi dramatični evropski koncept, kojeg će predstaviti 10. septembra na salonu u Frankfurtu, zvati Kia Niro. Niro predstavlja Kijin pogled na budućnost B klase i može se pohvaliti urbanošću i čvrstoćom, a između ostalog donosi i inovativni motor. Vozilo su dizajnirali u Kijinom frankfurtskom dizajnerskom studiju – manje od kilometar udaljenom od sajmišta... Više ...

28. 08. 2013

Sasvim novi  Kia Soul će evropsku premijeru doživeti 10. septembra na salonu u Frankfurtu.  Društvo će mu praviti novo konceptno vozilo B klase (svetska premijera) kao i osvežena limuzina Optima i mališan Picanto u LPG izvedbi. Novi Kia Soul ostaje veran originalnom ikoničnom dizajnu i poboljšanim dinamičnim i štedljivim motorima. Dizajneri su inspiraciju našli u... Više ...

06. 08. 2013

Kia Motors Slovakia je u prvoj polovini ove godine s ukupno proizvedenih 158.000 vozila zabeležila 6-odstotno povećanje proizvodnje u svojoj evropskoj fabrici u slovačkoj Žilini. Fabrika je u februaru počela s proizvodnjom novog pro_cee’da, a u junu su počeli proizvoditi i sportske izvedbe pro_cee’d GT i cee’d GT. Fabrika sada radi punim kapacitetom, što se dogodilo prvi put otkako je u decembru 2006.... Više ...

15. 07. 2013

    Kijina nepobediva 7-godišnja garancija ili 150,000 kilometara bezbrižne vožnje napravili su vrlo veliku prekretnicu u automobilskoj industriji. Novi podaci potvrđuju pozitivan učinak na vrijednost vozila i potvrđuju kako su Kijina vozila zaista atraktivnija pri preprodaji. 7-godišnja garancija nije samo jasan pokazatelj vrhunskog kvaliteta svih Kijinih modela, već i direktno utiče na smanjenje troškova svih kupaca novih ili polovnih Kijinih vozila.     Kia je u januaru 2010. godine uvela 7-godišnju/150.000 km garanciju za sva nova vozila Kia (do tada je to važilo samo za vozila iz njihove slovačke fabrike).... Više ...