19. 04. 2017

Kia osvojila tri nagrade za dizajn - Optima Sportswagon, Niro i novi Rio

Kia je opet osvajač dizajnerskih priznanja Red Dot i na ovogodišnjem konkursu je zabeležila trostruku pobedu. Optima Sportswagon, hibridni krosover Niro i potpuno novi Rio su pobedili u svojim kategorijama. Optima Sportswagon je za svoj izvanredan dizajn osvojila najprestižniji naziv ‘najbolji od najboljih’, dok je Niro pohvaljen zbog posvećenosti detaljima.

Optima Sportswagon pobedila u kategoriji ‘Red Dot: Best of the Best’
Optima Sportswagon uspešno nastavlja priču svoje sestre limuzine, koja je 2016. osvojila priznanje ‘najbolja od najboljih’ – kao i prethodna generacija 2011. godine

Kia od 2009. osvojila već 18 nagrada Red Dot
Kia je inače od 2009., kada je najstariji korejski proizvođač automobila osvojio svoju prvu nagradu (model Soul), osvojila već 18 nagrada Red Dot. Pritom je potrebno pomenuti da je Kia ove godine već dobila tri nagrade iF za dizajn.

“Dizajn tri nagrađena modela je rezultat vrlo tesne saradnje naših dizajnerskih centara u Koreji, Nemačkoj i Sjedinjenim Američkim državama. Naš globalni dizajnerski tim može biti ponosan na trostruku pobedu, koja naglašava Kijin vrhunski dizajn, koji su jednoglasno prepoznali stručnjaci ”, o novom dostignuću Kije kaže Peter Schreyer, predsednik i šef dizajna u korporaciji Kia Motors i dodaje: “Činjenica da smo s Optimom već treći put osvojili nagradu Red Dot: najbolji od najboljih, dokaz je neprestanog fantastičnog rada pri dostizanju najviših dizajnerskih standarda.”

Optima Sportswagon, Kijin prvi karavan u D klasi, koji je isključivo namenjen Evropi, nudi atraktivan izgled i unutrašnjost visokog kvaliteta, a pored toga dodaje praktičnost i privlačnost karavana.

Potpuno novi Rio osetno se razlikuje od prethodnika i kupcima nudi odvažan, novi dizajn i modernu, ali vrlo funkcionalnu kabinu, koja se ponosi najsavremenijim tehnologijama s područja infoteinmenta i sigurnosti. Duži poklopac motora i uspravniji C stubić daju autu agresivniji izgled, a prema vozaču usmerena armaturna ploča nudi inovativan i ergonomičan dizajn.

Kia Niro spaja praktične prednosti i privlačan izgled kompaktnog krosovera s elegantnim stilom zbog kojeg odskače iz mase konzervativnijih hibridnih modela, čime pruža jedinstven izgled ovog prvog hibridnog krosovera na svetu.

Nagrade Red Dot Awards: prijavljenih više od 5.500 proizvoda iz 54 zemlje
Takmičenje, koje se još od 1955. godine izvodi pod okriljem dizajnerskog centra Severni Ren-Vestfalija, važi za jedno od najprestižnijih na svetu na področju dizajna. Žiri čini 39 nezavisnih stručnjaka među kojima su nezavisni dizajneri, profesori dizajna i novinari.

Nagrade Red Dot podeljuju u tri kategorije (dizajn proizvoda, komunikacijski dizajn i konceptni dizajn), i ocenjuju ih na osnovu kriterijuma kao što su inovacije, formalni kvalitet, funkcionalnost i ekološka primerenost. Za priznanja za 2017. godinu konkurisale su kompanije iz 54 zemlje, koje su prijavile više od 5.500 proizvoda.

Svečano predstavljanje red dot nagrada održaće se 3. jula 2017. u nemačkom Essenu u pozorištu Aalto, opernoj kući koju je dizajnirao Alvar Aalto.

 

Prijavite se na test vožnju i uverite se u Kia kvalitet!

 

Prijavite se na test vožnju

***


 
Kia Motors Corporation spada među najuspešnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od 3 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom sveta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namenjenih evropskom tržištu poverena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svetski poznatog nemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. U studiji 2016 JD Power IQS Kia je zauzela 1. mesto od svih brendova. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu posvećenost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rešenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.
.

 

 

10. 04. 2017

Rast je zabeležen kako na domaćem južnokorejskom tržištu (+21,6 %, 47.621 prodato vozilo) tako i na ostalim tržištima, gde su prodali 190.601 vozilo i tako zabeležili rast od 4,1%. Kijin najprodavaniji model bio je sportski terenac Sportage, koji je je martu našao 41.781 novog kupca. ... Više ...

31. 03. 2017

Nova Kijina sportska limuzina Stinger je upravo doživeo domaću, azijsku premijeru na salonu automobila u Seulu. Stinger, kojeg su osim u Ženevi u već viđenoj crvenoj boji predstavili i u novoj žarko žutoj boji, izložen je pored koncepta GT iz 2011., koji je bio osnova za konačni izgled prilagođen serijskom vozilu.   Kia u virtuelnoj realnosti predstavlja... Više ...

10. 03. 2017

Kia je na salonu automobila u Ženevi predstavila 4 nova modela. Evropsku premijeru doživeli su sportska limuzina Kia Stinger i novi gradski mališan Kia Picanto. Od plug-in hibrida tu su hibridni krosover Niro i Optima Sportswagon. Michael Cole, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “Raznolikost naših novih modela, koje predstavljamo u Ženevi, naglašava naše... Više ...

15. 02. 2017

Kia Motors nedavno je predstavila novi model Stinger, sportsku limuzinu sa najboljim performansama u dosadašnjoj istoriji Kije. Kia Srbija je pripremila javni nagradni konkurs u kome lako možete osvojiti izlet na autosalon u Ženevi i pogledati atraktivan Kia Stinger uživo. Nagradni konkurs traje sve do 1.marta 2017. i dobitniku donosi izlet za dve osobe, avionske karte i ulaznice za 87. Međunarodni... Više ...