07. 12. 2017

Evropski mediji svrstali Stingera među najbolje nove modele zadnjih 12 meseci

Novi Kia Stinger se nedavno plasirao u finale prestižnog priznanja za evropski auto godine 2018. Stingera su vodeći evropski automobilski mediji svrstali među najboljih 7 novih modela, koji su u zadnjih 12 meseci stigli na tržište.
    
Sportska limuzina žiri ubedila svojim mogućnostima, prefinjenošću i upravljivošću
Kia Stinger kombinuje kontrolisanu snagu s izuzetnom upravljivošću kako i priliči pravom pravi gran turismu, dok je njegov stil već nekoliko puta nagrađen. Stinger, čija prodaja je već počela u nekim delovima Evrope (kod nas ga očekujemo krajem januara), među automobilskim medijima najviše pohvala je dobio zbog svojih voznih osobina, visoke završne obrade i izuzetnih grand touring mogućnosti.

Artur Martins, potpredsednik marketinga i planiranja proizvoda u Kia Motors Europe, kaže: “Stinger ni u čemu nije sličan dosadašnjim Kijama i pravi je Evropljanin po svojoj izvrsnosti – dizajnerskoj i voznoj. Vrlo lepo je videti završni rad naših dizajnera i inženjera, koji su prepoznali najuticajniji evropski automobilski mediji. Verujemo da će Stinger s ugrađenim Kijinim vrhunskim kvalitetom i pouzdanošću biti popularan u Evropi.”

Kijin drugi model u finalu – pre njega u finalu model cee’d 2008. godine
Kia Stinger je dizajniran u Evropi pod vodstvom Petera Schreyera, glavnog dizajnera i predsednika korporacije Kia Motors, i Gregoryja Guillauma, šefa dizajna u Kia Motors Europe. Šasiju i pogon su usavršavali na Nürburgringu i putevima u različitim delovima sveta. Stinger je druga Kia, koja je ušla u finale izbora – 2008. je to uspelo modelu cee’d.

Kia Stinger kod nas u januaru
Prodaja Stingera u Evropi je već počala, a kupci mogu birati između pogona na sva četiri točka ili pogona na zadnji par točkova, kao i između tri motora. Vrh ponude predstavlja 3,3-litarski twin turbo V6 benzinski motor, koji je najsnažniji i najbrži serijski model Kije do sada. Sva tri motora prenose snagu do točkova preko 8-stepenog automatskog menjača. Stinger kao i sve ostale Kije strankama pruža 7-godišnju fabričku garanciju (do 150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja pređenih kilometara), koja važi za celo vozilo.

 

Prijavite se na test vožnju i uverite se u Kia kvalitet!

Prijavite se na test vožnju

***


Kia Motors Corporation spada među najuspešnije globalne automobilske kompanije s naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Kompanija osnovana 1944. godine proizvede više od 3 miliona vozila godišnje, koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje u 180 država. Kompanija širom sveta zapošljava više od 49.000 ljudi i njihov adut je evropski automobilski način rada. Ključna uloga u razvoju vozila namenjenih evropskom tržištu poverena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u Frankfurtu. Dizajniranje svih vozila Kia odvija se pod vodstvom svetski poznatog nemačkog dizajnera Petera Schreyera. Njegov rad potvrđuju brojne evropske i međunarodne dizajnerske nagrade, kao što su red dot award, iF product design award i Automotive Brand Contest za najbolji dizajn u automobilizmu. U studiji 2017 JD Power IQS Kia je zauzela 1. mesto od svih brendova. Izrazito evropsku orijentisanost Kia dopunjuje svojom modernom fabrikom u slovačkoj Žilini i evropskim tehničkim centrom za razvoj i proizvodnju motora, koji Kiju postavljaju na tron proizvođača automobila s rekordno niskom potrošnjom goriva. Kia je između ostalog i zvanični automobilski partner Svetskog prvenstva u fudbalu i glavni sponzor teniskog grand slama turnira Australian Open. Slogan kompanije »The Power to Surprise« predstavlja globalnu posvećenost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rešenjima i neprestanim inovacijama premašuju očekivanja kupaca i s revolucionarnom 7-godišnjom garancijom predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.

 

07. 12. 2017

Nakon pregleda preko 500 pristiglih komentara u nagradnom konkursu, žiri je odabrao pobednika. U Australiju putuje Nikola Draganović! Nagrada uključuje 3 noćenja za dve osobe u hotelu Grand Hyatt Melbourne, ulaznice i prijem na polufinalnom meču i razgledanje Melburna.   Čestitamo dobitniku i želimo mu lep provod!   ... Više ...

10. 11. 2017

U saradnji sa Avanturističkim Centrom „Kopaonik“, Kia Centar Beograd je organizovao nekoliko off-road vikenda na Kopaoniku, a tokom cele letnje sezone vozilo Kia Sportage je učestvovalo u brojnim aktivnostima iz oblasti turističke i promotivne ponude Kopaonika. Na ovaj način Sportage je opravdao svoj slogan „Spreman za avanturu“. Sportage je bio i oficijelno vozilo međunarodne biciklističke trke i maratona „Tri strane... Više ...

08. 11. 2017

Teniski grand slem turnir Australian Open, koji se već od 1905. godine svake godine odvija zadnje dve sedmice januara u Melburnu, je jedan od četiri grand slem turnira među koje još spadaju Roland Garros, Wimbledon i US Open. Kia, koja je glavni sponzor turnira još od 2002., nakon završetka nagradnog konkursa „Kia te vodi u Australiju“ će početkom decembra proglasiti pobednika/pobednicu, koji će sa sobom u zemlju... Više ...

03. 11. 2017

Grupacija Hyundai Motor Group je na međunarodnoj konferenciji o pogonskim sklopovima, koja je nedavno održana u Južnoj Koreji, predstavila strategiju razvoja motornih pogona u budućnosti. Više od 1.200 inženjera i akademika vodećih kompanija s područja razvoja motora iz cijelog sveta je učestvovalo na dvodnevnom događaju, gde su predstavili priloge na temu Pomerajmo granice tehnologija pogonskih sklopova: za povećanje vrednosti za stranke (Knock the Limit of Powertrain Technologies: To Enhance Value for Customers). Na konferenciji je južnokorejski automobilski gigant, inače 5. najveća automobilska grupacija na svetu, predstavio prva 4 motora i 2 menjača iz nove... Više ...