KIA novi 2014 Sorento

KIA Sorento

Novi 2014 Sorento oslanja se na oštre i čiste linije koje čine snažnu, robusnu i čvrstu vizuelnu celinu.
Novi Sorento ujedinjuje karakteristike sportskog terenca sa elegancijom i dinamikom prestižnih limuzina čime istupa izvan granica svoje klase na svakom koraku i u svim okolnostima.

KIA novi 2014 Sorento

Izgled

Spoljašnjost

SNOW PEARL WHITE (SWP)
BELA (UD)
SVETLO SREBRNA (3D)
GLITTERING METAL (K3G)
ZELENA (EAB)
GOLDEN BEAT (K3N)
BRAON (NBM)
CRVENA (K3R)
PLAVA (UAA)
AURORA CRNA (ABP)
Izaberite boju

Svojstva

Dizajn

PONOVNO ROĐENJE BESKOMPROMISNOG, ALI ELEGANTNOG SPORTSKOG TERENCA

Kod višestruko nagrađivanog Sorenta su urađena brojna poboljšanja koja ga čine zrelijim i savremenijim sportskim terencem.

Sorento na taj način postavlja nove standarde stila, komfora i motornih mogućnosti. Beskompromisan u svakom detalju, novi Sorento odlično dopunjava životni stil svih onih koji žele biti najbolji.

LED FAROVI NAPRED, POZADI I MAGLENKE

Atraktivan izgled, iz bliza i izdaleka. Naši nadareni dizajneri su stvorili savremene i elegantne linije koje karakterišu estetski detalji.

Zahvaljujući LED farovima i odudarajućim zadnjim kombinovanim svetlima Sorento odiše prestižem i savremenošću sa koje god strane ga pogledamo.

PROSTRANOST, UDOBNOST I USAVRŠENOST

Putnici će itekako ceniti drugi red sedišta sa puno prostora za noge, ali su Kijini inžinjeri istovremeno sa poboljšanim sistemom vešanja (ARCD) značajno smanjili buku i vibracije.

Klasične, ali i savremene kombinacije boja unutrašnjosti sa mogućnošću izbora vrhunskog kožnog tapacirunga ili na dodir mekanih presvlaka sedišta, što dočarava ambijent dnevne sobe.

Svojstva

Udobnost

OTVORITE SVET NOVIH MOGUĆNOSTI

Sorento nudi mnogo više nego dinamičan stil i izvanredne vozne sposobnosti, jer je osmišljen i kao praktičan. Ima mnoštvo prostora, čak i sa sedam sedišta imaćete mnogo korisnih pregrada i brižljivo osmišljenih dodataka, koji umnogome poboljšavaju vaša putovanja.

Drugi red sedišta ima npr. podesiv nagib leđnog dela i centralnog naslona za ruku. U trećem redu sedišta je velikodušnih 906 mm, dok je prostor za noge povećan za 90 mm na 804 mm.

5 ILI 7 SEDIŠTA ZA MAKSIMALNU PRILAGODLJIVOST

Sorentove brojne varijante položaja sedišta omogućavaju delimično ili potpuno sklapanje reda sedišta, što putnicima ne samo nudi udobnije sedenje nego i praktičnost i prilagodljivost kod prevoza dužih i/ili kabastih predmeta ili rekreativnih pomagala.

PREGRADA ISPOD PRTLJAŽNOG DNA

Ispod dna prtljažnog prostora nalazi se pokrivena pregrada, gde možete staviti obaveznu i drugu putnu opremu, alat ili druge lične predmete, koje želite sakriti od radoznalih pogleda.

ROLO PRTLJAŽNOG PROSTORA

Sa rolom prtljažnog prostora, koji se može i složiti, imate celi prtljažni prostor sakriven od neželjenih pogleda. To je vrlo praktičan način odbijanja lopova, a osim toga rolo štiti od direktnog prodiranja sunčevih zraka.

PANORAMSKI KROV

Veliki panoramski krov sa dvostrukim prozorima vama i vašim saputnicima omogućava uživanje u svežem vazduhu u kabini i istovremeno zahvaljujući velikim staklenim površinama nudi osećaj izvanredne prostranosti i otvorenosti. Električno pomični pokrivač nudi jednostavnije rukovanje i osećaj veće otvorenosti nego konkurentski proizvodi.

HLAĐENJE PREDNJIH SEDIŠTA / VOZAČEVO SEDIŠTE SA FUNKCIJOM MEMORISANJA

Sa vazduhom, koji kroz sedeći i leđni deo sedišta prodire do vozača, sistem hlađenja prednjih sedišta brine o tome da se i vozač i suvozač osećaju prijatno hladno i u najtoplijim letnjim danima, a funkcija memorisanja položaja sedenja omogućava da dva korisnika vozila jednostavnim pritiskom na dugme mogu memorisati svoj omiljeni položaj sedenja na vozačevom sedištu.

GREJANJE 1. I 2. REDA SEDIŠTA

I prvi (sedeći i leđni deo) i drugi red sedišta (samo sedeći deo) nude mogućnost grejanja sedišta za još udobniju vožnju i u najhladnijim zimskim danima.

OSVETLJENA SPOLJAŠNJOST VOZILA OKO BRAVE

Radi lakšeg ulaženja u vozilo u mraku, sa pametnim ključem se prilikom približavanja vozilu automatski pale svetla koja se nalaze ispod spoljašnjih ručica vrata.

Svojstva

Unutrašnjost

IZGLED CRNOG ČELIKA

Izgled crnog čelika kombinuje crnu unutrašnjost sa drvenim umecima, a moguće je izabrati crni ili kožni tapacirung za prijatan osećaj savremenosti u kabini.

BEŽ

Bež kombinuje crnu unutrašnjost sa drvenim umecima sa bež tkaninama ili kožnim tapacirungom za savremen i elegantan izgled.

Svojstva

Sigurnost

NIKAD ZAVRŠENA MISIJA BITI NAJSIGURNIJI AUTOMOBIL U SVOJOJ KLASI

Sorentov potpuno novi lagani, jednodelni koncept može se pohvaliti čvrstom karoserijom i poboljšanom sigurnošću u slučaju sudara.

Nudi nova aktivna sigurnosna pomagala kao što su npr. aktivni sistem poklopca motora, koji smanjuje povrede glave kod pešaka i Sorentu pruža najviši stepen sigurnosti kako kod sprečavanja sudara tako i kod smanjenja rizika od povreda u slučaju nesreće.

DODATNO OJAČANI ČELIK

Sorentova šasija je dodatno ojačana vrlo čvrstim čeličnim pločama, koje povećavaju čvrstoću vozila bez dodatnog povećavanja mase vozila.

Tako je postignuta visoka torziona krutost, koja ne samo da nudi više zaštite kod prevratanja vozila nego i pruža bolju upravljivost i bolje vozne osobine.

6 VAZDUŠNIH JASTUKA

Sorento nudi najveći stepen sigurnosti za vas i vašu porodicu. Dva prednja i dva bočna jastuka i dve vazdušne zavese za najveću moguću zaštitu.

Pružaju poboljšanu zaštitu grudnog koša, karlice i glave u slučaju sudara ili prevrtanja vozila.

DETEKCIJA MRTVOG UGLA / SISTEM ZA UPOZORAVANJE KOD PROMENE VOZNE TRAKE

Radarski senzori pri brzini većoj od 30 km/h detektuju prepreke i predmete u pokretu, koji se nalaze u Sorentovom mrtvom uglu, vozača upozoravaju paljenjem i gašenjem lampice u bočnom ogledalu i zvučnim signalom.

Pri brzini većoj od 60 km/h u vetrobranskom staklu smeštena kamera vozača upozorava na nenamernu promenu vozne trake.

SISTEM PRILAGODLJIVIH FAROVA

Elektronski prilagodljivi farovi automatski osvetljavaju u istom pravcu kao vozilo, jer pri određivanju smera vozila uzimaju u obzir brzinu i kretanje upravljačkog obruča i tako poboljšavaju vidljivost noću.

SISTEM AUTOMATSKOG PARKIRANJA

Ultrasonični senzori ocenjuju da li je dovoljno prostora za parkiranje. Ako ga je dovoljno automatski okreću obruč volana i vozilo parkiraju unazad.

Svojstva

Tehnologija

SUPERIORNA SNAGA, PERFORMANSE I EFIKASNOST

Bez obzira da li se vozite po seoskim putevima ili po gradskim ulicama Sorentova tri vrhunska, ali i veoma štedljiva motora – 2 dizel i 1 benzinski – sa mogućnošću izbora 6-stepenog manuelnog ili automatskog menjača nudi odazivno i prijatno vozačko iskustvo. Napredni AWD sistem omogućava bezbrižnost bez obzira na podlogu ili vreme.

R 2.2 DIZEL MOTOR

Izvanredno efikasan dizel motor nadmašuje brojne četvorocilindraše i šestocilindraše i ispunjava EURO 5 emisioni standard. Pruža 197 KS (145 kW) pri 3.800 or./min, uz najveći obrtni moment 421 Nm pri 1.800-2.500 obr./min.

R 2.0 DIZEL MOTOR

Laki aluminijumski motor sa common railom treće generacije spaja visoke performanse i nisku potrošnju goriva, a i ispunjava EURO 6 emisioni standard. Najveća snaga je 150 KS (110 kW) pri 4.000 obr./min, a najveći obrtni moment je 382 Nm između 1.800 i 2.500 obr./min.

THETA II 2.4 GDI BENZINSKI MOTOR

Direktno ubrizgavanje goriva može se pohvaliti i dvostrukim promenjivim upravljanjem ventila (D-CVVT) i tehnologijom promenjivog usisnog sistema, što ima za rezultat poboljšanu snagu motora i nižu potrošnju goriva. Njegova najveća snaga iznosi 192 KS (141 kW) pri 6.300 obr./min, a najveći obrtni moment je 242 Nm pri 4.250 obr./min.

DALJINSKO OTKLUČAVANJE/ZAKLJUČAVANJE BEZ KLJUČA

Pametni ključ otključava vrata dodirom ručice vrata, tako da nemate više razloga da se brinete zbog traženja ključa po džepovima.

KOMANDE ZA UPRAVLJANJE AUDIO SISTEMA NA OBRUČU VOLANA

Komande za upravljanje audio sistema su ergonomski urađene zbog lakšeg upravljanje, tako da na obruču volana možete podešavati glasnoću, birati pesme, menjate programe i isključite zvuk, bez sklanjanja pogleda sa ceste.

START/STOP SISTEM

Novi Sorento omogućava paljenje motora jednostavnim pritiskom na dugme. Samo pametni ključ morate imati kod sebe.

Specifikacije

Motori

Motori 2.0 CRDi VGT 2.2 CRDi VGT
Tip motora Dizel, 4-cilindrični Dizel, 4-cilindrični
Zapremina motora (ccm) 1.995 2.199
Maksimalna snaga (kW/KS pri o/min) 110 (150) / 4.000 145 (194) / 3.800
Max obrtni moment (Nm pri o/min) 383 / 1.800 - 2.500 421 (436 A/T) / 1.800 - 2.500
Maksimalna brzina vozila (km/h) 2WD: 187; 4WD: 186 190
Ubrzanje od 0 do 100 km/h (s) 2WD: 10,9; 4WD: 11,2 M/T: 2WD: 9,4; 4WD: 9,6
A/T: 2WD: 9,7; 4WD: 10,0

Specifikacije

Dimenzije

Spoljašnje mere (mm)  
Dužina 4.685
Širina 1.885
Visina 1.700 (1.735 sa krovnim nosačima; 1.745 sa panoramskim krovom i nosačima)
Međuosovinsko rastojanje 2.700
Razmak između točkova napred/nazad (mm) 1.621 / 1.618
Prepust napred/nazad (mm) 945 / 1.040

 

Motori 2.0 CRDi VGT 2.2 CRDi VGT
Masa praznog vozila (kg) (bez vozača) min/max Max: M/T 2WD: 1.804; 4WD: 1.844;
Min: M/T 2WD: 1.720; 4WD: 1.760;
Max: M/T 2WD: 1.804; 4WD: 1.844;
A/T: 2WD: 1.836; 4WD: 1.896;
Min: M/T 2WD: 1.720; 4WD: 1.760;
A/T: 2WD: 1.750; 4WD: 1.810
Maksimalna dozvoljena masa (kg) 2.510 2.510
Zapremina prtljažnika (l) 511 sa zadnjim sedištima / 1.546 sa oborenim sedištima
Rezervoar za gorivo (l) 70

Specifikacije

Oslanjanje i upravljanje

Oslanjanje
Napred MacPherson spiralne opruge i gasni amortizeri
Nazad Multilink, spiralne opruge i gasni amortizeri
Upravljanje Servo upravljač sa zupčastom letvom

 

Kočnice
Kočnice ABS sa EBD
Napred 17'' diskovi
Nazad 16'' diskovi

 

Pneumatici i naplatci
Dimenzije pneumatika 235/65 R17 104T, 235/60 R18 103H
Dimenzije naplataka 7.0J x 17 ali 7.0J x 18 (opcija)
Rezervni točak Rezervni točak normalne veličine (alu)

Specifikacije

Emisije i potrošnja goriva

Motori 2.0 CRDi VGT 2.2 CRDi VGT
CO2 emisije (g/km) – komb. M/T 2WD: 203; 4WD: 208;
A/T 2WD: 205; 4WD: 209
M/T 2WD: 171; 4WD: 174;
A/T 2WD: 189; 4WD: 194
Emisijski standard EURO V EURO V
Vožnja izvan naselja (l/100 km) M/T 2WD: 6,9; 4WD: 7,1
A/T 2WD: 7,0; 4WD: 7,2
M/T 2WD: 5,3; 4WD: 5,4
A/T 2WD: 6,1; 4WD: 6,2
Kombinirana vožnja (l/100 km) M/T 2WD: 8,5; 4WD: 8,7
A/T 2WD: 8,6; 4WD: 8,8
M/T 2WD: 6,5; 4WD: 6,6
A/T 2WD: 7,2; 4WD: 7,4
Vožnja u naselju (l/100 km) M/T 2WD: 11,2; 4WD: 11,4
A/T 2WD: 11,3; 4WD: 11,4
M/T 2WD: 8,5; 4WD: 8,6
A/T 2WD: 9,0; 4WD: 9,3