PRVA ZA LJUDE

SPORTSKA SPONZORSTVA

Spajamo.

U kompaniji Kia Motors proizvodnjom vozila spajamo ljude. Pošto i sport spaja ljude kao sponzor podržavamo brojne sportske aktivnosti.

Od vrhunskih sportskih događaja podržavamo evropsko i svetsko prvenstvo u fudbalu, teniski grand slem Australian Open, košarkaške lige NBA i ABA, brojne klubove i reprezentacije u različitim sportovima – fudbal, košarka, odbojka, brzo klizanje, skijaški skokovi, streličarstvo itd. Osim toga podržavamo i sportske događaje i aktivnosti na lokalnom nivou. I u Srbiji.

Kia – generalni sponzor turnira Australian Open

Od svog prvog sponzorstva 2002. godine Kia učestvuje na turniru kao generalni sponzor i uspešno ga promoviše i podržava. Od prvog dana partnerstva svake godine australijskom teniskom savezu stavljaju na raspolaganje više od 100 novih vozila Kia čime omogućavaju nezaboravan i udoban prevoz najboljim teniserima sveta, VIP gostima, zvaničnim osobama i medijima.

Rafael Nadal - Kia Brend Ambasador

Rafael Nadal je od 2006. – tada još kao mlada španska teniska senzacija - globalni ambasador brenda Kia. Svojom saradnjom Nadal i Kia širom sveta zajedno ostvaruju Kijin slogan 'The Power to Surprise' (snaga iznenađenja).

Zvanični automobilski partner FIFA od 2007. do 2022. godine

Kia kao partner FIFA i zvanični automobilski partner te glavne međunarodne fudbalske organizacije, organizatorima svetskih prvenstava nudi vozila iz svoje bogate ponude modela i preko različitih marketinških aktivnosti i oglašavanja na stadionima jača svoju prepoznatljivost.

Kia sponzorstvo UEFA EURO

Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje organizuje glavna evropska fudbalska organizacija UEFA, najveći je fudbalski događaj u Evropi. Kia Motors Corporation je prestižni globalni EUROTOP partner UEFA od 2006. do 2017. godine

Kia i moto-sport

Kia Lotos Race je prvenstvo koje se od 2006. održava u organizaciji Kia Motors Poljska, a u njemu nastupaju izabrani vozači, koji se takmiče specijalno adaptiranim vozilima Kia Picanto. Kia Lotos Race, koji mladim nadarenim vozačima omogućava da naprave prve korake u svetu moto-sporta, sada je postalo međunarodno takmičenje! Više informacija možete naći na www.kialotosrace.pl/.