DRIVE WISE TEHNOLOGIJE

DRIVE WISE TEHNOLOGIJE

Predstavljamo DRIVE WISE: Kijinu novu inovaciju posvećenu autonomnoj vožnji i asistentskim tehnologijama u vožnji. Ova potpuno nova platforma omogućiće nam da predstavimo pametne bezbednosne inovacije na našim novim vozilima i kroz nadolazeće godine na ovaj način eliminišemo mnogo neposrednih opasnosti i stresova tokom vožnje, menjajući način na koji doživljavate svoju Kiju. Za Vas to znači poboljšanu bezbednost na putu i lakšu vožnju sa više užitka.

Lane Following Assist

Uglađeno i bezbedno: Ovaj sistem znači veliki iskorak prema poluautonomnoj vožnji – održava Vas u sredini Vaše vozne trake i ujedno sve vreme kontroliše putnu brzinu vozila i razdaljinu do vozila ispred, automatski ubrzava, koči i zaustavlja po potrebi.

Proaktivna podrška

Uz pomoć sistema upozorenja na ograničenja brzine budite svesni ograničenja brzine u svakom trenutku. Kamera detektuje znakove ograničenja brzine, a maksimalna dozvoljena brzina pojavljuje se na instrument tabli. Koristeći kameru, sistem za pomoć pri zadržavanju vozila u postojećoj voznoj traci upozorava Vas ako menjate traku bez upotrebe pokazivača smera i koriguje Vas ako je to potrebno.

Samostalno parkiranje

Kako bi još više olakšali parkiranje osmislili smo sistem samostalnog parkiranja. Ovaj sistem Vam neće samo pomoći da pronađete parking mesto, nego će i parkirati vozilo umesto Vas.

(1) Sistem autonomnog kočenja
Sistem autonomnog kočenja (AEBS) je pomoćni sistem i ne oslobađa vozača od njegove/njene odgovornosti da sigurno koristi automobil u svakom trenutku. Vozači i dalje trebaju prilagoditi vožnju svojim vozačkim sposobnostima, zakonskim propisima i uslovima na putu. AEBS nije namenjen samostalnom delovanju. Za više informacija, molimo Vas pogledajte korisničko uputstvo.