DRIVE WISE TEHNOLOGIJE

 

DRIVE WISE TEHNOLOGIJE

Predstavljamo DRIVE WISE: Kijinu novu inovaciju posvećenu autonomnoj vožnji i asistentskim tehnologijama u vožnji. Ova potpuno nova platforma omogućiće nam da predstavimo pametne bezbednosne inovacije na našim novim vozilima i kroz nadolazeće godine na ovaj način eliminišemo mnogo neposrednih opasnosti i stresova tokom vožnje, menjajući način na koji doživljavate svoju Kiju. Za Vas to znači poboljšanu bezbednost na putu i lakšu vožnju sa više užitka.

 

Sistem upozorenja na mrtvi ugao i sistem za pomoć prilikom vožnje unazad

Uklonite područja koja ne vidite uz pomoć sistema upozoravanja na mrtve uglove. Ova pametna tehnologija prati mrtav ugao i vizuelno Vas upozorava na retrovizorima ako se drugo vozilo nalazi u mrtvom uglu. Kada idete unazad sistem za pomoć pri vožnji unazad upozorava Vas ako Vam prilazi vozilo. Ovaj sistem Vam omogućava da budete opušteniji kada izlazite sa parking mesta.

Sistem autonomnog kočenja

Sistem autonomnog kočenja (1) pomaže izbegavanje nesreće i brine se za Vašu bezbednost. Senzori i kamere za detektovanje pešaka i vozila na putu, upozoravaju Vas ako postoji rizik od sudara. U slučaju da ne reagujete na vreme, vozilo automatski koči kako bi pokušalo da izbegne ili ublaži nesreću.

Napredni radarski tempomat

Ova aktivna pametna tehnologija ponaša se kao normalni tempomat dok senzori ne otkriju vozilo ili prepreku ispred vozila, onda automatski usporava vozilo ili ga potpuno zaustavlja kako bi zadržao sigurnu udaljenost od vozila ispred i izbegao sudar.

(1) Sistem autonomnog kočenja
Sistem autonomnog kočenja (AEBS) je pomoćni sistem i ne oslobađa vozača od njegove/njene odgovornosti da sigurno koristi automobil u svakom trenutku. Vozači i dalje trebaju prilagoditi vožnju svojim vozačkim sposobnostima, zakonskim propisima i uslovima na putu. AEBS nije namenjen samostalnom delovanju. Za više informacija, molimo Vas pogledajte korisničko uputstvo.

Sve Kompaktna SUV Sportski EV / Hibridi Karavani