Na skeneru "Novosti": "Kia Xceed" - krosover nove generacije

Najnoviji adut južnokorejskog giganta, u segmentu krosovera, malih gradskih SUV vozila je "xceed" koji je nedavno došao i na naše tržište

27.3.2020

                         

Naravno "Novosti" su među prvima imale priliku da na višednevnom testu vide šta je "Kija" iznedrila iz svoje majstorske radionice.

Na prvi pogled jasno je da je dizajn i dalje jedan od najjačih aduta "Kije". Atraktivni "krosover" sa početnom cenom od 17.490 evra kombinuje praktičnost sportskog terenca sa upravljivošću hečbeka.

Vozilo na našem testu pod haubom je imalo motor od 1,0 litara radne zapremine sa tri cilindra koji uz pomoć manuelnog menjača isporučuje sjajnih 120 KS. Paket opreme "eks-flou" je drugi, srednji u rangu i za tu razliku kupac treba da doplati do 19.590 evra koliko košta ovaj lepotan na točkovima.

Za taj novac, uz savremeni, ekološki i ekonomični motor, dobija se obilje opreme.Tu su brojni vazdušni jastuci,prednji i zadnji, bočne vazdušne zavesice."Kija" je i u ovom automobilu instalirala brojne sisteme koji doprinose većoj bezbednosti putnika.Naravno tu su i automatski klima uređaj, brojni sistemi koji pomažu vozaču ali i omogućavaju komforniju vožnju.

Kako se , uostalom sada i očekuje od vozila ove klase, mnoštvo senzora, kamera olakšava svakodnevnu upotrebu od onih za detekciju kiše do pomoći pri parkiranju,uočavanja vozila koja dolaze iz mrtvog ugla.

Jasno da se sada bez velikog "tač-skrin" ekrana i obilja informacija na njemu, takozvane konekcije, sa smartfonom, internetom, novo vozilo i ne može naći u sve žešćoj, tržišnoj utakmici.

 

Pregled celog članka i galerije fotografija pogledajte na linku ovde.

 

Tekst: Petar Živković

Fotografije: Večernje Novosti

 

                         

 

 

Sve Kompaktna SUV Sportski Karavani