Kia XCeed - Sakupljač vrlina (DriveIn Magazin br.42)

DriveIn: "Kia Xceed je automobil koji je osmišljen da od svake klase uzme samo najbolje. Od klase krosovera je preuzeo to da bude veoma poželjan, a od klasičnih modela C segmenta nasleđuje besprekorne vozne karakteristike i skromnu potrošnju"

2.4.2020

Novinari internet magazina DriveIn testirali su novi prodajni adut Kije u segmentu kompaktnih krosovera - Kia XCeed. Očigledno je da je ovaj model njih prilično oduševio a neka od njihovih zapažanja su sledeća:

"Kia XCeed je zapravo veoma dobro osmišljen automobil. Pozicioniran je u najprodavaniji C segment, podaren mu je tako poželjan epitet krosovera, a zapravo poseduje sve kvalitete jednog klasičnog modela C segmenta."

"Dakle, vozač dobija ono što želi, a to je povišen klirens, osećaj da vozi SUV ili krosover, ali ne biva “kažnjen” svime onim što ta klasa u svom pravom obliku donosi. A pritom vozi automobil koji nije samo Ceed sa povišenim klirensom, već potpuno originalan automobil. U principu, modelu Xceed je veoma teško pronaći direktnog rivala."

"Kabina je jedna od najboljih kada je ova klasa u pitanju, posebno ako govorimo o najnovijim modelima. To prvenstveno govorimo zbog načina na koji je primenjena digitalizacija. Tu je sve što je potrebno, a nije se išlo po sistemu obesmišljavanja svega." 

"Definitivno bi mnogi premijum proizvođači mogli da se u ovom automobilu podsete kako se pravi funkcionalan, a ne atraktivan ali konfuzan kokpit. Sve ovo nije slučajnost, jer na čelu tima se nalazi nemački dizajner Piter Schreyer. Mnoge stvari je on u kompaniji Kia postavio na pravo mesto, a kokpit modela Ceed i Xceed je savršen primer. Nemački geni su vidljivi svuda. Kvalitet materijala je besprekoran za ovu klasu, posebno u EX BEAT paketu opreme koji se našao na našem testu."

 

Ovo su samo neka od njihovih zapažanja, a kompletan i opširan test možete pročitati na sledećem linku:  

http://magazin.drivein.rs/br42/kia-xceed/ 

Sve Kompaktna SUV Sportski Karavani