Novi predsednik grupacije Hyundai-Kia je Euisun Chung

Usmerenje Grupacije na stranke, čovečanstvo, budućnost i društveni doprinos
Doprineti snovima čovečanstva o bezbednom i slobodnom kretanju i životu u miru
U fokusu svih aktivnosti biće klijent koji će se moći posvetiti samom sebi

3.11.2020

Iz poslovne grupacije Hyundai Motor Group (HMG, u nastavku Grupacija), koja je vlasnik proizvođača automobila Hyundai Motor Company i Kia Motors te Hyundai Mobis, koji je prva ugradnja i dobavljač rezervnih delova za vozila Hyundai i Kia, nedavno su saopštili da je Euisun Chung, dosadašnji izvršni podpredsednik Grupacije, preuzeo vođenje. Dosadašnji predsednik Mong-Koo Chung postao je njen počasni predsednik.

Grupacija će pod vodstvom Euisuna Chunga, koji je bio predsednik Kia Motors od 2005. do 2009. godine, otvoriti novo poglavlje u svojoj istoriji. Prihvatanjem vizije ‘Zajedno za bolju budućnost’ razvijaće i sticati ključne tehnologije kao i  kapacitet za prevazilaženje tržišnih nesigurnosti, uključujući i COVID-19.

Usmerenje Grupacije na stranke, čovečanstvo, budućnost i društveni doprinos
Prilikom stupanja na novi položaj je Euisun Chung predstavio buduće usmerenje Grupacije koje će biti fokusirano na stranke, čovečanstvo, budućnost, i društveni doprinos.

U fokusu svih aktivnosti biće klijent koji će se moći posvetiti samom sebi
"Svi naši ciljevi i napori moraju biti usmereni ka klijentu. Prvi korak do zadovoljstva klijenta je da mu odličnim kvalitetom naših proizvoda i usluga omogućimo da se fokusira na svoj život," rekao je novi predsednik Chung. U prošlim godinama Chung je naglašavao pristup usmeren ka klijentu i njegovom zadovoljstvu, a taj koncept zamišljen je šire - na celo čovečanstvo.

Doprineti snovima čovečanstva o bezbednom i slobodnom kretanju i životu u miru
"Sa ciljem omogućavanja slobodnog kretanja i blagostanja čovečanstva razvijaćemo najinovativnije i najpouzdanije tehnologije autonomne vožnje sa kojima ćemo omogućiti potpuno novo iskustvo mobilnosti,” rekao je novi predsednik. Chung je vođa preobrazbe Grupacije od proizvođača automobila do pružaoca rešenja mobilnosti. Grupacija će ponuditi rešenja za mobilnost koja će biti prilagođena životnom stilu klijenata i omogućiti joj liderski položaj na tržištu na različitim područjima, kao što su npr. autonomna vožnja, elektrifikacija, vodonikove gorive ćelije, robotika i urbana vazdušna mobilnost (UAM – Urban Air Mobility).

Grupacija je zajedno sa kompanijom Aptiv nedavno osnovala Motional Inc., koji će razvijati najnoviju tehnologiju za potpunu autonomnu vožnju. Grupacija i inače sarađuje sa brojnim globalnim partnerima u pružanju rešenja mobilnosti, koja će zadovoljiti različite potrebe klijenata širom sveta. Euisun Chung mnogo veruje u razvoj i upotrebu vodonikove energije i najavljuje rast vodikovog ekosistema, sa masovnom upotrebom tehnologije vodonikovih gorivih ćelija ne samo u automobilima.

Postati kompanija koju cene zbog deljenja svojih plodova sa klijentima
Predsednik Chung je naglasio i značaj društvene pomoći zajednicama u kojima posluje Grupacija, a koje se odražavaju u vidu njene dugotrajne posvećenosti zajednicama i budućim generacijama.

"Hyundai Motor Group želi postati kompanija koja će realizovati snove čovečanstva o bezbednom i slobodnom kretanju i životu u miru, ali ujedno i kompanija koja deli plodove svog rada sa klijentima širom sveta."

Grupacija će graditi zdraviju korporativnu kulturu pomoću opunomoćenja zaposlenih i vodoravne komunikacije
Preobrazba Grupacije događa se i interno, sa naglaskom na prilagodljivosti i okretnosti karakterističnoj za tehnološke kompanije. Pod Euisunovim vodstvom Grupacija će osnažiti svoje napore usmerene u zdraviju korporativnu kulturu koje će ostvarivati opunomoćenjem svojih zaposlenih i jačanjem vodoravne komunikacije.

"Ako svaki zaposleni bude sebe smatrao pionirom na svom području i kanalizovao tu pozitivnu energiju u naš rast i rast budućih generacija uveren sam da ćemo iskoristiti nove prilike koje nam pruža svaka vsaka kriza," rekao je Chung. "Gajićemo korporativnu kulturu koja poštuje komunikaciju i autonomiju. Lično ću pomoći da zadržimo kreativnu radnu sredinu u kojoj se poštuju talenti omogućava im se da ostvare svoje ideje."

Grupacije će i pojednostaviti svoje procese donošenja odluka kako bi postali brži i transparentniji, a i ojačali komunikaciju sa tržištem i time povećali vrednost kompanije.

Euisun Chung zadnje dve godine izvršni podpredsednik Grupacije
Chung je u zadnje dve godine kao izvršni podpredsednik postao poznat po svojoj inovativnoj viziji i uspešnom vođenju Grupacije. Kao predsednik je poboljšao poslovanje Kije na rekordni nivo, ostvario rast Hyundaija tokom globalne finansijske krize i kao podpredsednik uspešno lansirao luksuzni brend Genesis.

Dosadašnji predsednik Mong-Koo Chung postao počasni predsednik
Mong-Koo Chung, novi počasni predsednik Grupacije, poznat je po zbog dostignuća u napretku globalne automobilske industrije, zbog čega je ove godine primljen u Automobilsku kuću slavnih (Automotive Hall of Fame in 2020). Korporaciju Kia Motors je u Grupaciju uključio tokom azijske finansijske krize krajem 90-ih i napravio od nje globalno uspešan automobilski brend. Takođe je preobrazbom kompanija Hyundai i Kia pozicionisao Južnu Koreju među vodeće zemlje automobilske industrije.

Ključ do uspeha grupacije Hyundai-Kia bila je njegova odluka da na prvo mesto prioriteta postavi izradu kvalitetnih vozila. Počasni predsednik Chung je u svim fabrikama širom sveta postavio standardizovane sisteme za omogućavanje proizvodnje visokokvalitetnih vozila Hyundai i Kia, a pored toga za vreme njegovog mandata izgrađen je jedan od najvećih centara za istraživanja i razvoj na svetu što je unapredilo njihovu konkurentnost.

Počasni predsednik Chung uveo je i novu paradigmu održivog upravljanja, kada je u Grupaciju integrisao železaru Hyundai Steel Co., što je doprinelo maksimalnom iskorišćavanju sinergija unutar Grupacije. Time su kao prvi na svetu uspostavili poslovni sistem kruženja izvora.

Euisun Chung na novom položaju nastavlja porodičnu tradiciju, jer je njegov deda Juyung Chung bio osnivač Hyundaija, a otac Mong-Koo Chung je gore navedeni počasni predsednik Grupacije.

Karijera Euisun Chunga
2018     Izvršni podpredsednik, Hyundai Motor Group
2009     Podpredsednik, Hyundai Motor Company
2005     Predsednik, Kia Motors Corporation
2003     Vođa planiranja poslovnih strategija, Kia Motors Corporation
             Izvršni podpredsednik, odeljenje poslovnog planiranja, Hyundai Motor Company
2002     Viši podpredsednik, odeljenje prodaje u J. Koreji, Hyundai Motor Company
1999     Direktor nabave / odeljenje za prodajnu podršku, Hyundai Motor Company

Kia. Prva za ljude.  

***


Kia Motors Corporation spada među najuspešnija globalna automobilska preduzeća sa naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Preduzeće osnovano 1944. godine može se pohvaliti sa fabrikama automobila u pet zemalja, godišnjom proizvodnjom više od 3 miliona vozila i razgranatom prodajno-servisnom mrežom od 5.050 zastupnika u oko 190 zemalja sveta. Brend širom sveta zapošljava više od 52.000 ljudi i godišnje ostvaruje prihode od 50 milijardi dolara. U studiji 2019 J. D. Power IQS je Kia zauzela 1. mesto među svim masovnim brendovima. Evropska centrala nalazi se Frankfurtu, gde je smešten i Kijin dizajnerski centar. Ključnu ulogu u razvoju svih Evropi namenjenih modela predstavlja i centar za istraživanja i razvoj u obližnjem Riselshajmu. Kijinu izuzetnu dizajnersku nadarenost potvrđuje preko 70 evropskih i međunarodnih dizajnerskih nagrada. Kia ima status lidera u dizajnu automobila i dobitnica je brojnih prestižnih nagrada, kao npr. Red Dot, Good Design, iF i drugih. Dizajn vozila je ključna stvar koja Kiju odvaja od brojne konkurencije, ali i ključna prednost za kupce. Kijin korporativni slogan – "The Power to Surprise" (Snaga iznenađenja) – predstavlja Kijino globalno obećanje da iznenađuje svet uzbudljivim, inspirativnim iskustvom koje premašuje sva očekivanja.

 

 

Sve Kompaktna SUV Sportski Karavani