Kia i Google napravili aplikaciju za vlasnički priručnik

Digitalni interaktivni vlasnički priručnik u novoj mobilnoj aplikaciji
Mobilna aplikacija raspoloživa u drugoj polovini godine

20.7.2020


Kia Motors Corporation najavila je dolazak aplikacije za priručnik za vlasnike, koji se temelji na veštačkoj inteligenciji, a plod je saradnje sa Google Cloudom.

Mobilna aplikacija, koja je vrlo jednostavna za upotrebu, upotrebom kamere na pametnom telefonu objašnjava delovanje funkcija modela Kia. Umesto traženja u obimnom štampanom vlasničkom priručniku vozači mogu pomoću aplikacije na jednostavan način upoznati različita pomagala.

Kia je već 2017. godine na određenim tržištima svojim strankama ponudila mobilnu aplikaciju za obogaćenu stvarnost (AR). Široka upotreba aplikacije bila je ograničena, jer je zahtevala merenja vozila i prekidača svakog pojedinačnog modela. Kia i Google su se fokusirali na prepoznavanje simbola na prekidačima kako bi aplikacija postala kompatibilna sa bilo kojim modelom, jer su simboli u vozilima univerzalni. Partnerstvo sa Google Cloudom znači da je nova aplikacija za vlasnički priručnik sada jednostavnija i više prilagođena različitim svetskim tržištima.

Prepoznavanje simbola pomoću veštačke inteligencije
Upotrebom Google Cloud-ove jedinstvene platforme, koja se temelji na tehnologiji veštačke inteligencije, koja uči prepoznavanjem fotografija, funkcija Symbol Scanner omogućava preciznu identifikaciju simbola u vozilu iz bilo kog ugla.

Ako npr. korisnik sa pametnim telefonom skenira simbol za tempomat na upravljačkom obruču platforma veštačke inteligencije će prepoznati sliku pomoću komunikacije sa serverom. Pametni telefon će nakon toga u trenu pokazati video koji predstavlja funkcije tempomata.

Digitalna tražilica vlasničkog priručnika
Aplikacija nudi i funkciju traženja, a takođe i pruža mogućnosti Symbol Index i Warning Indicator Index, koje nude ilustrativan prikaz simbola u vozilu i lampica za upozoravanje na instrument tabli i njihova objašnjenja.

Mobilna aplikacija raspoloživa u drugoj polovini godine
Kia Motors će aplikaciju za vlasnički priručnik aktivirati u drugoj polovini ove godine, najpre kod novih modela.

Kia Motors će zajedno sa Googgle Cloudom i ubuduće razvijati usluge koje uključuju inovativne pametne tehnologije.

Google Cloud
Google Cloud različitim klijentima nudi najoptimalniju infrastrukturu, mogućnosti platforme i vrhunska rešenja, prilagođene pojedinačnim delatnostima. Google Cloud je kao partner od poverenja raspoloživ u više od 150 zemalja sa kojim klijenti rešavaju svoje najkritičnije poslovne probleme.

Kia. Prva za ljude.


***


Kia Motors Corporation spada među najuspešnija globalna automobilska preduzeća sa naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Preduzeće osnovano 1944. godine može se pohvaliti sa fabrikama automobila u pet zemalja, godišnjom proizvodnjom više od 3 miliona vozila i razgranatom prodajno-servisnom mrežom od 5.050 zastupnika u oko 190 zemalja sveta. Brend širom sveta zapošljava više od 52.000 ljudi i godišnje ostvaruje prihode od 50 milijardi dolara. U studiji 2019 J. D. Power IQS je Kia zauzela 1. mesto među svim masovnim brendovima. Evropska centrala nalazi se Frankfurtu, gde je smešten i Kijin dizajnerski centar. Ključnu ulogu u razvoju svih Evropi namenjenih modela predstavlja i centar za istraživanja i razvoj u obližnjem Riselshajmu. Kijinu izuzetnu dizajnersku nadarenost potvrđuje preko 70 evropskih i međunarodnih dizajnerskih nagrada. Kia ima status lidera u dizajnu automobila i dobitnica je brojnih prestižnih nagrada, kao npr. Red Dot, Good Design, iF i drugih. Dizajn vozila je ključna stvar koja Kiju odvaja od brojne konkurencije, ali i ključna prednost za kupce. Kijin korporativni slogan – "The Power to Surprise" (Snaga iznenađenja) – predstavlja Kijino globalno obećanje da iznenađuje svet uzbudljivim, inspirativnim iskustvom koje premašuje sva očekivanja.

 

Sve Kompaktna SUV Sportski Karavani