Pobeda XCeeda Kiji donela već 3. nagradu Trophée Argus

Prethodni osvajači nagrade Argus su Kijini modeli Stinger GT i Picanto

24.1.2020

Kijin novi krosover XCeed je osvojio prestižnu nagradu Trophée Argus za 2020. godinu u kategoriji kompaktnih i porodičnih SUV-ova. Tako je Kia na nedavnoj svečanosti nagradu Argus osvojila već treći put, jer je 2018. slavio Stinger, a 2012. se titulom dobitnika okitio mališan Picanto.

Trophée Argus nagrađuje cenu, tekuće troškove i vrednost polovnog vozila
Trophée Argus na francuskom tržištu nagrađuje nove modele, koji nude najbolju kombinaciju svojstava i tekućih troškova. Kandidate ocenjuju na osnovi cene, tekućih troškova i ostatka vrednosti polovnog vozila, a pritom žiri uzima u obzir i druge karakteristike (kvalitet, udobnost, užitak u vožnji, opremljenost) i doprinos vozila u svom segmentu.

Žiri čine članovi grupacije Groupe Argus, francuski automobilski novinari i stručnjaci sa područja tržišta polovnih vozila i automobilskog tržišta u celini. Kia XCeed je osvojio najviše priznanje u kategoriji kompaktnih i porodičnih sportskih terenaca, a pritom je pobedio konkurente kao što su: Mazda CX-30, Toyota RAV4 Hybrid i Hyundai Santa Fe.

Marc Hedrich, generalni direktor Kia Motors France, rekao je povodom toga: “Veoma smo radosni zbog osvajanja lovorike Trophée Argus za 2020. godinu. To je priznanje za značajan i jedinstven model marke Kia. Novi XCeed je krosover segmenta C, koji među vozilima masovnih proizvođača nema ravnopravnog  rivala.”

“Kia XCeed je potpuno evropski model, kao i sve ostale varijante Ceeda,” dodao je Hedrih. “Model, koji je dizajniran, razvijen i napravljen u Evropi za evropske kupce, odmah je postao bestseler. Drago nam je da su prednosti Kia XCeeda – njegov dizajn, kvalitet, vozne osobine i troškovi vlasništva – zaslužni za to da odskače od konkurencije. Ova nagrada je posvećena našim dizajnerima, prodavačima i inženjerima širom Evrope i zahvaljujem im se na odlično obavljenom poslu.”

Kia XCeed: sportska, urbana alternativa tradicionalnim sportskim terencima
Novi Kia XCeed je auto sa stilom, izražajan je i dizajnerski savremen, a kao takav predstavlja alternativu tradicionalnim sportskim terencima. XCeed, koji je proizvod Kijinog dizajnerskog središta u Frankfurtu, dizajniran je pod vodstvom Gregorija Gijoma, potpredsednika dizajna u Kia Motors Europe.

Kia XCeed proizvode u slovačkom gradu Žilina, gde prave i ostale varijante: Ceed (hečbek), Ceed Sportswagon (karavan) i ProCeed (shooting brake). Kao i njegova čelična braća i XCeed se može pohvaliti 7-godišnjom fabričkom garancijom (150.000 km, prve 3 godine bez ograničenja broja pređenih kilometara), koja je najduža garancija u Evropi.

Na proleće će Kia XCeed dopuniti svoju ponudu sa plug-in hibridom, koji ima litijum-polimerni baterijski sklop kapaciteta 8,9 kWh, elektromotor snage 44,5 kW i 1,6-litarski benzinski 4-cilindraš sa direktnim ubrizgavanjem goriva. Kia XCeed Plug-in Hybrid može da pređe isključivo na struju oko 60 kilometara.

O nagradama Trophée Argus
Trophée Argus, osnovan 1993. sa ciljem nagrađivanja namenskih vozila, 2008. godine je krenuo sa nagradama u kategoriji putničkih vozila. Na ovogodišnjem takmičenju za priznanja  su se takmičila 33 putnička vozila, među kojima su izabrali tri finalista u svakoj od sedam kategorija (kompaktni SUV, gradski auto, kompaktna limuzina, kompaktni i porodični SUV, porodična i kompaktna limuzina, premijum SUV i električno vozilo).

Isprobajte XCeed.


***


Kia Motors Corporation spada među najuspešnija globalna automobilska preduzeća sa naglašenim smislom za kvalitetne automobile za mlade u srcu. Preduzeće osnovano 1944. godine može se pohvaliti sa fabrikama automobila u pet zemalja, godišnjom proizvodnjom više od 3 miliona vozila i razgranatom prodajno-servisnom mrežom od 5.050 zastupnika u oko 190 zemalja sveta. Brend širom sveta zapošljava više od 52.000 ljudi i godišnje ostvaruje prihode od 49 milijardi dolara. U studiji 2019 J. D. Power IQS je Kia zauzela 1. mesto među svim masovnim brendovima. Evropska centrala nalazi se Frankfurtu, gde je smešten i Kijin dizajnerski centar. Ključnu ulogu u razvoju svih Evropi namenjenih modela predstavlja i centar za istraživanja i razvoj u obližnjem Riselshajmu. Kijinu izuzetnu dizajnersku nadarenost potvrđuje preko 70 evropskih i međunarodnih dizajnerskih nagrada. Kia ima status lidera u dizajnu automobila i dobitnica je brojnih prestižnih nagrada, kao npr. Red Dot, Good Design, iF i drugih. Dizajn vozila je ključna stvar koja Kiju odvaja od brojne konkurencije, ali i ključna prednost za kupce. Kijin korporativni slogan – "The Power to Surprise" (Snaga iznenađenja) – predstavlja Kijino globalno obećanje da iznenađuje svet uzbudljivim, inspirativnim iskustvom koje premašuje sva očekivanja.

 

Sve Kompaktna SUV Sportski Karavani