PRVA ZA LJUDE

SPORTSKA SPONZORSTVA

Spajamo.

U kompaniji Kia Motors proizvodnjom vozila spajamo ljude. Pošto i sport spaja ljude kao sponzor podržavamo brojne sportske aktivnosti. Upravo zbog toga što sport spaja ljude, mi sponzorski dajemo potporu mnogim sportskim događajima.

Od vrhunskih događaja sponzorišemo svetsko fudbalsko prvenstvo FIFA i UEFA Europa ligu, teniski grand slam Australian Open i severnoameričku košarkašku ligu NBA, regionalnu jadransku ABA ligu, kao i mnoge poznate svetske klubove i reprezentacije u različitim sportovima - fudbal, košarka, odbojka, brzo klizanje, skijaški skokovi, streličarstvo i mnogi drugi.

Kia – glavni sponzor turnira Australian Open

Od svog prvog sponzorstva 2002. godine Kia učestvuje na turniru kao glavni sponzor i uspešno ga promoviše i podržava. Od prvog dana partnerstva svake godine australijskom teniskom savezu stavlja se na raspolaganje više od 100 novih vozila Kia čime omogućavamo nezaboravan i udoban prevoz najboljim teniserima, VIP gostima, zvaničnicima i medijima.

Rafael Nadal - Kia Brand Ambasador

Rafael Nadal je od 2006. godine – tada još kao mlada španska teniska senzacija - globalni ambasador brenda Kia. Svojom saradnjom Nadal i Kia širom sveta zajedno ostvaruju Kijin slogan 'The Power to Surprise' (snaga iznenađenja).

Zvanični automobilski partner FIFA od 2007. do 2022. godine

Kia kao partner svetske fudbalske federacije FIFA i zvanični automobilski partner nudi vozila iz svoje bogate ponude modela i preko različitih marketinških aktivnosti i oglašavanja na stadionima jača svoju prepoznatljivost.

Kia sponzorstvo UEFA Europa liga

Liga Europa u fudbalu, koju oragnizuje evropska fudbalska federacija UEFA, je jedno od najvećih klupskih fudbalskih takmičenja u Evropi. Kia Motors Corporation je prestižni globalni partner UEFA od 2006. do 2017. godine, kada je završila sponzorstvo Evropskog prvenstva, a od 2018. je sponzor UEFA Lige Europa

Kia i moto-sport

Kia Lotos Race je prvenstvo koje se od 2006. održava u organizaciji Kia Motors Poljska, a u njemu nastupaju izabrani takmmičari, koji se takmiče sa prilagođenim vozilima Kia Picanto. Kia Lotos Race, koji mladim nadarenim vozačima omogućava da naprave prve korake u svetu moto-sporta, sada je postalo međunarodno takmičenje! Više informacija možete naći na kialotosrace.pl/.