Predstavljanje Galerija Specifikacije
Novi XCeed. Xtravagantan.

XCeed pobedio T-Roca

U uporednom testu nemačkog magazina Auto Bild, Kia XCeed je odneo pobedu nad svojim konkurentom, Volkswagen T-Rocom.

XCeed osvojio i Zlatni volan

Nakon pobede u uporednom testu, novi XCeed je osvojio i prestižnu nagradnu "Zlatni volan" u kategoriji "Najbolji automobil za manje od 35.000 EUR".

Boje

{{spinner.loading_percent}} %
Pokreni 360° pogled
BOJE {{ selected_color.name }}

Karakteristike

+

Radarski tempomat (SCC) sa funkcijom Stop&Go

Korišćenjem kamere i radara Smart Cruise Contol možete kontrolisati brzinu XCeeda i udaljenost od automobila ispred sebe. Sistem održava udaljenost od prethodnog vozila automatskim moduliranjem brzine Vašeg vozila. Ako vozilo ispred povećava tempo, XCeed ubrzava do zadate brzine. Ako vozilo ispred usporava i ne može održavati sigurnosnu udaljenost, sistem će smanjiti brzinu ili u potpunosti zaustaviti vozilo. Vrlo korisna funkcija, posebno u „kreni-stani“ vožnji.

+

Funkcija informisanja o ograničenju brzine (ISLW)

Funkcija informisanja o ograničenju brzine daje Vam sve potrebne informacije kako bi Vam pomogli da ostanete unutar ograničenja brzine. Korišćenjem kamere na vetrobranskom staklu očitavaju se ograničenja brzine i zabrane preticanja i jasno prikazuju informacije na displeju navigacionog sistema i na brzinomeru.

+

Sistem za sprečavanje naleta (FCA)

FCA sistem može prepoznati vozila koja se približavaju i, opcionalno, pešake koji prelaze kolovoz. Uz pomoć kamere i radarskih senzora za praćenje brzine i udaljenosti između vozila upozorava vozača u slučaju rizika od sudara aktivirajući vizuelno upozorenje. U kombinaciji sa dodatnom detekcijom pešaka, upravljač takođe vibrira. Ako nema reakcije vozača, automobil automatski koči kako bi izbegao ili ublažio nesreću.

+

Upozorenje o mrtvom uglu (BCW)

Sistem upozorenja o mrtvom uglu ima radarske senzore koji prate mrtav ugao i upozoravaju Vas na dolazeće automobile pokazujući simbol na bočnom ogledalu.

+

Sistem za pomoć pri parkiranju

Sa sistemom za pomoć pri parkiranju, ovaj posao se čini neverovatno lakim. Sistem koristi prednje, bočne i zadnje senzore kako bi Vam pomogao sa paralelnim, kosim i pravougaonim parkiranjem. Sve što trebate učiniti je držati kočnicu, gas i menjač - sistem se brine za upravljanje. Čak Vam može pomoći da izađete iz paralelnih parking mesta.

+

Automatsko podešavanje dugih svetala (HBA)

Kada situacija to dopušta, XCeed automatski prelazi na duga svetla. HBA sistem deluje pomoću kamere u vetrobranskom staklu koja prepoznaje dolazeća vozila i automatski menja duga svetla kako bi se prilagodila uslovima vožnje.

Porodica Ceed

Novi Ceed Sportswagon

Više o modelu

Novi ProCeed

Više o modelu

Novi XCeed

Više o modelu

Test vožnja