Predstavljanje Galerija Specifikacije
Potpuno novi SUV Kia XCeed
#UživajUTrenutku

XCeed pobedio T-Roca

U uporednom testu nemačkog magazina Auto Bild, Kia XCeed je odneo pobedu nad svojim konkurentom, Volkswagen T-Rocom.

XCeed osvojio i Zlatni volan 2022

Nakon pobede u uporednom testu, novi XCeed je osvojio i prestižnu nagradnu "Zlatni volan" u kategoriji "Najbolji automobil za manje od 35.000 EUR".

Kia, pobednik pouzdanosti

U studiji o pouzdanosti vozila J.D. Power 2022, Kia je odnela pobedu kao prvi masovni brend, čime je potvrdila vrhunski kvalitet svojih vozila.

Boje

{{spinner.loading_percent}} %
Pokreni 360° pogled
BOJE {{ selected_color.name }}

Karakteristike

Radarski tempomat (SCC) sa funkcijom Stop&Go

Korišćenjem kamere i radara Smart Cruise Contol možete kontrolisati brzinu XCeeda i udaljenost od automobila ispred sebe. Sistem održava udaljenost od prethodnog vozila automatskim moduliranjem brzine Vašeg vozila. Ako vozilo ispred povećava tempo, XCeed ubrzava do zadate brzine. Ako vozilo ispred usporava i ne može održavati sigurnosnu udaljenost, sistem će smanjiti brzinu ili u potpunosti zaustaviti vozilo. Vrlo korisna funkcija, posebno u „kreni-stani“ vožnji.

Funkcija informisanja o ograničenju brzine (ISLW)

Funkcija informisanja o ograničenju brzine daje Vam sve potrebne informacije kako bi Vam pomogli da ostanete unutar ograničenja brzine. Korišćenjem kamere na vetrobranskom staklu očitavaju se ograničenja brzine i zabrane preticanja i jasno prikazuju informacije na displeju navigacionog sistema i na brzinomeru.

Sistem za sprečavanje naleta (FCA)

FCA sistem može prepoznati vozila koja se približavaju i, opcionalno, pešake koji prelaze kolovoz. Uz pomoć kamere i radarskih senzora za praćenje brzine i udaljenosti između vozila upozorava vozača u slučaju rizika od sudara aktivirajući vizuelno upozorenje. U kombinaciji sa dodatnom detekcijom pešaka, upravljač takođe vibrira. Ako nema reakcije vozača, automobil automatski koči kako bi izbegao ili ublažio nesreću.

Upozorenje o mrtvom uglu (BCW)

Sistem upozorenja o mrtvom uglu ima radarske senzore koji prate mrtav ugao i upozoravaju Vas na dolazeće automobile pokazujući simbol na bočnom ogledalu.

Sistem za pomoć pri parkiranju

Sa sistemom za pomoć pri parkiranju, ovaj posao se čini neverovatno lakim. Sistem koristi prednje, bočne i zadnje senzore kako bi Vam pomogao sa paralelnim, kosim i pravougaonim parkiranjem. Sve što trebate učiniti je držati kočnicu, gas i menjač - sistem se brine za upravljanje. Čak Vam može pomoći da izađete iz paralelnih parking mesta.

Automatsko podešavanje dugih svetala (HBA)

Kada situacija to dopušta, XCeed automatski prelazi na duga svetla. HBA sistem deluje pomoću kamere u vetrobranskom staklu koja prepoznaje dolazeća vozila i automatski menja duga svetla kako bi se prilagodila uslovima vožnje.

Porodica Ceed

Novi Ceed Sportswagon

Više o modelu

Novi ProCeed

Više o modelu

Novi XCeed

Više o modelu

Test vožnja